- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 4
- 0
na 2 osoby
1 dojrzale awokado
2 sporsze plasterki wedzonego lososia
3 lyzki oliwy extra
musztarda dijon
ocet balsmiczny
syrop klonowy
salata - mieszanka mlodych, kolorowych listkow (tzw. spring mix) zielona salata, mniszek, roszponka, szpinak, cykoria ...
W razie braku polecilabym salate z goryczka i ladnie sie prezentujaca na talerzu czyli cykoria czy roszponka.
Po garstce salaty rzucic (artstycznie!) na talerze. Plozyc polowke awokado (jak miseczke), a na to ladnie przymarszczonego lososia.
Oliwe wlac do miseczki, dodac musztarde (conajmniej tyle samo) i roztrzepac, az sie dobrze polacza. Polac piramidke. Nie chlustac z gory, tylko ladnie poprowadzic sosowe esy-floresy.
Jesli sos wydaje sie malo ostry dodac wiecej musztardy.
Z octu i syropu zrobic drugi sos mieszajac w stosunku 2:1. Polac, skropic nim salate.
Smacznego
zrodlo:
?????? przelaczajac tv wpadlam na prezentacje jakiegos mlodego kucharza promowanego w programie o Kanadzie. Taki program dla turystow: gdzie pojechac, co zjesc.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: