- Sie 24, 2006
- 9,664
- 0
- 0
3 posiekane szalotki
szczypta szafranu
1/2 szklanki białego wina
1/4 l bulionu drobiowego lub rybnego
3 łyżki twarożku
1 żółtko
sól, pieprz
sok z 1 cytryny
Szalotki zalać winem, zagotować. Wlać bulion, dodać szafran i ponownie zagotować. Przecedzić.
Twarożek wymieszać z żółtkiem, dodać do sosu i zmiksować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem cytrynowym.
szczypta szafranu
1/2 szklanki białego wina
1/4 l bulionu drobiowego lub rybnego
3 łyżki twarożku
1 żółtko
sól, pieprz
sok z 1 cytryny
Szalotki zalać winem, zagotować. Wlać bulion, dodać szafran i ponownie zagotować. Przecedzić.
Twarożek wymieszać z żółtkiem, dodać do sosu i zmiksować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem cytrynowym.
Ostatnią edycję dokonał moderator: