- Sie 24, 2006
- 9,664
- 0
- 0
1 posiekana szalotka
1/2 szkl białego wina
150 g szczawiu
1/2 szkl bulionu warzywnego lub rybnego
2 łyżki gęstej śmietany UHT
sól, pieprz
Szalotkę poddusić w winie. Dodać szczaw (jeśli mrożony to rozmrozić). Wlać bulion, dodać śmietanę, wymieszać.
Dusić sos ok 10 min. Zmiksować na gładką masę. Doprawić.
1/2 szkl białego wina
150 g szczawiu
1/2 szkl bulionu warzywnego lub rybnego
2 łyżki gęstej śmietany UHT
sól, pieprz
Szalotkę poddusić w winie. Dodać szczaw (jeśli mrożony to rozmrozić). Wlać bulion, dodać śmietanę, wymieszać.
Dusić sos ok 10 min. Zmiksować na gładką masę. Doprawić.
Ostatnią edycję dokonał moderator: