Sos mascarpone*

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
1/2 posiekanej cebuli
1/2 szkl białego wina
1 szkl bulionu rybnego
2 łyżki serka mascarpone
3 łyżki masła
sól, pieprz
sok z cytryny do smaku

Cebulę poddusić w winie. Dodać serek, wymieszać i zagotować. Włożyć masło i energicznie ubić trzepaczką. Doprawić do smaku.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
jak dwie lyzki tylko sa, to gdybym ja miala zastepowac, to piątnica 36%
 

kawazmlekiem

Moderator
Członek ekipy
Mar 19, 2005
37,849
6
38
Tam jest bulion rybny, to chyba do niczego innego się nie nadaje. Może ewentualnie do makaronu?
gruebel_2.gif
 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Jejku dopiero zobaczyłam Wasze posty
icon_redface.gif
Ten przepis dałam na życzenie, był w jakiejś gazetce z informacją że do ryb
icon_mrgreen.gif
Ja go nie robiłam
icon_rolleyes.gif