- Sie 24, 2006
- 9,664
- 0
- 0
100 g kandyzowanych owoców
6 jajek
sól
200 g miękkiego masła
200 g cukru
200 g mąki
100 g orzechów włoskich
100 g cukru pudru
1-2 łyżki mleka
płatki migdałów
Owoce posiekać.
Piekarnik rozgrzać do 200 st.
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę.
Masło, cukier i żółtka utrzeć na puszystą masę. Wsypać orzechy i owoce, wymieszać.
Masę wymieszać z pianą z białek i mąką. Ciasto wyłożyć cienką warstwą na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec ok 20 min. na złoty kolor. Ostudzić.
Cukier puder wymieszać z mlekiem. Polewą ozdobić ciasto. Wyciąć foremką gwaizdki i udekorwać płatkami migdałowymi.
6 jajek
sól
200 g miękkiego masła
200 g cukru
200 g mąki
100 g orzechów włoskich
100 g cukru pudru
1-2 łyżki mleka
płatki migdałów
Owoce posiekać.
Piekarnik rozgrzać do 200 st.
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę.
Masło, cukier i żółtka utrzeć na puszystą masę. Wsypać orzechy i owoce, wymieszać.
Masę wymieszać z pianą z białek i mąką. Ciasto wyłożyć cienką warstwą na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec ok 20 min. na złoty kolor. Ostudzić.
Cukier puder wymieszać z mlekiem. Polewą ozdobić ciasto. Wyciąć foremką gwaizdki i udekorwać płatkami migdałowymi.