- Maj 14, 2006
- 1,077
- 0
- 0
Polecam te ciastka, szybko się robi, łatwo wycina, ciasto jest bardzo elastyczne. A ciastka bardzo smaczne
Przepis pochodzi stąd: http://www.marions-kochbuch.de/rezept/0567.htm
250 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
75 g cukru
1 jajko
1 op. cukru waniliowego
125 g margaryny
aromat rumowy
Wymieszałam wszystko razem przy pomocy robota kuchennego. Rozwałkowałam ciasto na grubość 0.5 cm (w oryginale 1 cm) i wycięłam kółka.
1 żółtko
1 łyżka zimnej wody
20 g posiekanych pistacji
Ciastka smarować mieszanką żółtka i wody i posypywać pistacjami.
Piec ok. 15 min w temp. 180 st.C.
Wyszły 42 szt.
Następnym razem spróbuję z migdałami lub orzechami.
Przepis pochodzi stąd: http://www.marions-kochbuch.de/rezept/0567.htm
250 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
75 g cukru
1 jajko
1 op. cukru waniliowego
125 g margaryny
aromat rumowy
Wymieszałam wszystko razem przy pomocy robota kuchennego. Rozwałkowałam ciasto na grubość 0.5 cm (w oryginale 1 cm) i wycięłam kółka.
1 żółtko
1 łyżka zimnej wody
20 g posiekanych pistacji
Ciastka smarować mieszanką żółtka i wody i posypywać pistacjami.
Piec ok. 15 min w temp. 180 st.C.
Wyszły 42 szt.
Następnym razem spróbuję z migdałami lub orzechami.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: