10 matiasów pokrojonych w dzwonka,
1-2 jajka,
bułka tarta,
Zalewa:
koncentrat pomidorowy (200g),
1 szkl. wody,
2 cebule pokrojone w plastry,
sok z całej cytyny (lub z połowy)
cynamon, listek laurowy, ziele angielskie, cukier, sól, pieprz
Śledzie moczymy w mleku przez 1/2 godziny, odcedzamy i kroimy w większe dzwonka. Następnie obtaczamy w jajku, potem w bułce tartej, smażymy na rumiano. Na tej samej patelni szklimy pokrojoną cebulę. Gdy jest miękka dodajemy wodę , koncentrat, sok z cytryny i przyprawy: sól i cukier, pieprz oraz niewielka ilość cynamonu. Gdy zalewa ostygnie wlewamy ją na spód słoika potem śledziki, potem zalewa aż po brzerzek i do lodówki na noc albo dwie
Gorąco polecam !!!!!!!!!!!!!
1-2 jajka,
bułka tarta,
Zalewa:
koncentrat pomidorowy (200g),
1 szkl. wody,
2 cebule pokrojone w plastry,
sok z całej cytyny (lub z połowy)
cynamon, listek laurowy, ziele angielskie, cukier, sól, pieprz
Śledzie moczymy w mleku przez 1/2 godziny, odcedzamy i kroimy w większe dzwonka. Następnie obtaczamy w jajku, potem w bułce tartej, smażymy na rumiano. Na tej samej patelni szklimy pokrojoną cebulę. Gdy jest miękka dodajemy wodę , koncentrat, sok z cytryny i przyprawy: sól i cukier, pieprz oraz niewielka ilość cynamonu. Gdy zalewa ostygnie wlewamy ją na spód słoika potem śledziki, potem zalewa aż po brzerzek i do lodówki na noc albo dwie
Gorąco polecam !!!!!!!!!!!!!
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: