1 puszka zielonego groszku
mały słoiczek grzybków marynowanych
ryż (ilość odpowiadająca 1 torebce)
żółty ser - o wyraźnym smaku (ok. 10 dkg)
majoznez (Winiary)
sól, pieprz
musztrada francuska z gorczycą (1 duża łyżka)
Żółty ser ścieramy na trace. Groszek odsączamy z zalewy.
W misce mieszamy letni, ugotowany z odrobiną soli ryż (najlepszy jest ryż sypki typu paraboiled), groszek, pokrojone drobniej grzybki, ser, musztardę. Dodajemy majonez, do smaku sól i pieprz świeżo zmielony.
Jesli lubimy - do sałatki można dołożyć drobno pokrojoną natkę pietruszki. I gotowe.
mały słoiczek grzybków marynowanych
ryż (ilość odpowiadająca 1 torebce)
żółty ser - o wyraźnym smaku (ok. 10 dkg)
majoznez (Winiary)
sól, pieprz
musztrada francuska z gorczycą (1 duża łyżka)
Żółty ser ścieramy na trace. Groszek odsączamy z zalewy.
W misce mieszamy letni, ugotowany z odrobiną soli ryż (najlepszy jest ryż sypki typu paraboiled), groszek, pokrojone drobniej grzybki, ser, musztardę. Dodajemy majonez, do smaku sól i pieprz świeżo zmielony.
Jesli lubimy - do sałatki można dołożyć drobno pokrojoną natkę pietruszki. I gotowe.
Ostatnią edycję dokonał moderator: