- 3 opakowania herbatników po 50g
- puszka mleka skondensowanego, niesłodzonego
- 2 łyzki cukru pudru
- 1 czekolada mleczna
Mleko wlać do garnka i w nim stopić czekoladę, dodac cukier puder, nastepnie bardzo drobno pokruszone herbatniki. Chwilę pogotować. Nastepnie na papierze do pieczenia na blasze zrobić z masy kupki wielkości mniej wiecej orzecha włoskiego. Piec w 200 stopniach przez 10 minut.
Ciasteczka sa mniej lepkie od oryginalnych Bajaderki i lepiej sie przechowują.
- puszka mleka skondensowanego, niesłodzonego
- 2 łyzki cukru pudru
- 1 czekolada mleczna
Mleko wlać do garnka i w nim stopić czekoladę, dodac cukier puder, nastepnie bardzo drobno pokruszone herbatniki. Chwilę pogotować. Nastepnie na papierze do pieczenia na blasze zrobić z masy kupki wielkości mniej wiecej orzecha włoskiego. Piec w 200 stopniach przez 10 minut.
Ciasteczka sa mniej lepkie od oryginalnych Bajaderki i lepiej sie przechowują.