- Wrz 24, 2005
- 3,577
- 0
- 0
Pyszna i lekka zupa szpinakowa
Jest bardzo delikatna, to jedna z najlepszych zup jakie jadłam
-opakowanie mrożonego szpinaku (450g)
-ząbek czosnku
-mała cebulka
-pół litra bulionu warzywnego
-troszkę soku z cytryny
-pól szklanki mleka
-3 łyżki kaszy manny
-sól, pieprz, gałka muszkatułowa, czosnek suszony
-jajka ugotowane na twardo (po jednym na twarz
)
Szpinak wrzucamy do garnka, dolewamy na dno odrobinę wody i podgrzewamy aż zrobi się papka. Dodajemy przyprawy, przeciśnięty przez praske ząbek czosnku, podsmażoną na teflonie cebulkę i wlewamy gorący bulion. Chwilkę gotujemy. Do mleka dodajemy odrobinę zupy i wsypujemy kaszę mannę. Mieszamy i rozprowadzamy mleko z kaszą w zupie. Jeszcze minuę gotujemy. Na koniec dodajemy sok z cytryny. Podajemy z jajkiem na twardo pociętym na ćwiartki.
P.S.
Polecam szpinak mrożony z Tesco, jest przepyszny
Smacznego!
Jest bardzo delikatna, to jedna z najlepszych zup jakie jadłam

-opakowanie mrożonego szpinaku (450g)
-ząbek czosnku
-mała cebulka
-pół litra bulionu warzywnego
-troszkę soku z cytryny
-pól szklanki mleka
-3 łyżki kaszy manny
-sól, pieprz, gałka muszkatułowa, czosnek suszony
-jajka ugotowane na twardo (po jednym na twarz

Szpinak wrzucamy do garnka, dolewamy na dno odrobinę wody i podgrzewamy aż zrobi się papka. Dodajemy przyprawy, przeciśnięty przez praske ząbek czosnku, podsmażoną na teflonie cebulkę i wlewamy gorący bulion. Chwilkę gotujemy. Do mleka dodajemy odrobinę zupy i wsypujemy kaszę mannę. Mieszamy i rozprowadzamy mleko z kaszą w zupie. Jeszcze minuę gotujemy. Na koniec dodajemy sok z cytryny. Podajemy z jajkiem na twardo pociętym na ćwiartki.
P.S.
Polecam szpinak mrożony z Tesco, jest przepyszny

Smacznego!