- Lis 1, 2004
- 28,999
- 1
- 0
z Łatwa Kuchnia Tajska - Ken Hom
Pomelo obrać
pozbawić błony
pokroić
na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju roślinnego , wkroić 3 łyżki posiekanej szalotki i 3 łyzki
drobno pokrojonego czosnku. Podsmażyć. Zdjąc z patelni, odsączyć na papierze
kuchennym
Sos:
2 łyzki soku z limonki + 1 łyzka sosu rybnego (nam pla) + 1 łyżka cukru = wymieszać
pomelo połaczyć z :
szalotką i czosnkiem, dodać 2 małe chilli drobno posiekane (bez pestek), 3 łyzki
pokrojonej dymki i garść orzeszków ziemnych (ja dałam solone)
Polać sosem i jeść
Pomelo obrać
pozbawić błony
pokroić
na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju roślinnego , wkroić 3 łyżki posiekanej szalotki i 3 łyzki
drobno pokrojonego czosnku. Podsmażyć. Zdjąc z patelni, odsączyć na papierze
kuchennym
Sos:
2 łyzki soku z limonki + 1 łyzka sosu rybnego (nam pla) + 1 łyżka cukru = wymieszać
pomelo połaczyć z :
szalotką i czosnkiem, dodać 2 małe chilli drobno posiekane (bez pestek), 3 łyzki
pokrojonej dymki i garść orzeszków ziemnych (ja dałam solone)
Polać sosem i jeść
Ostatnią edycję dokonał moderator: