Ciasto jabłuszkowe z kremem

fineska

Member
Lut 12, 2006
124
0
0
CIASTO JABŁUSZKOWE Z KREMEM

1. upiec biszkopt - nie musi być za wysoki
2. Słoiczek 0,5 litra uprażonych jabłek wymieszać z ostudzoną galaretką kiwi rozpuszczoną w 1 szkl wody; ja dodawałam też 2 łyżeczki żelatyny do gorącej wody do galaretki, bo jabłka były trochę płynne i nie zsiadłyby się
3. na wierzchu jest krem od rafaello(BEZ WIóREK) https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=17915 , który mi pozostał , ale równie dobrze może być gotowy krem waniliowy z torebki lub po prostu bita śmietana ze śmietan fixem
4. starta czekolada mleczna


DSC00029.JPG
DSC00031.JPG
DSC00033.JPG
 

Załączniki

  • DSC00029.JPG
    DSC00029.JPG
    377.8 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC00031.JPG
    DSC00031.JPG
    339.2 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC00033.JPG
    DSC00033.JPG
    318.6 KB · Wyświetleń: 0

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
1
38
U mnie nazywamy to ciasto szarlotką królewską, dawno nie robiłam muszę przyznać. Ale nie za bardzo lubię dodawać zieloną galaretkę, wolę w bardziej naturalnym kolorze, cytrynową najczęściej daję.
 

fineska

Member
Lut 12, 2006
124
0
0
powiem szczerze ze ja tez czesciej dodaję cytrynową chyba , ale tym razem miałam zieloną i tak umieściłam w przepisie:)
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

fineska

Member
Lut 12, 2006
124
0
0
bede robic na zwartek
icon_smile.gif
z gotowego kremu waniliowego ...
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

fineska

Member
Lut 12, 2006
124
0
0
obiecane foto z galaretka agrestową....
na wierzchu gotowy krem waniliowy na bazie mleka.....pychotka:) i okruszki czekoladki
icon_smile.gif
 

Załączniki

  • DSC00013.JPG
    DSC00013.JPG
    367 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC00014.JPG
    DSC00014.JPG
    94.3 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC00016.JPG
    DSC00016.JPG
    85.1 KB · Wyświetleń: 0