W jednej z ksiazek kucharskich wpadlam na taki przepis:
2 kalarepki, starte na duzych oczkach
1 mala cebula, w piorka
zabek czosnku, z miazdzony
majonez
koper
cukier
sol, pieprz
Starta Kalarepke solimy i zostawiamy na boku przez 15 minut. Nastepnie dodajemy czosnek , cebule, doprawiamy cukrem i pieprzem- wszystko mieszamy- i pozostawiamy w chlodnym miejscu. Przed samym podaniem dodajemy odrobine majonezu i koperek .
BArdzo smaczna, pikantna surowka
2 kalarepki, starte na duzych oczkach
1 mala cebula, w piorka
zabek czosnku, z miazdzony
majonez
koper
cukier
sol, pieprz
Starta Kalarepke solimy i zostawiamy na boku przez 15 minut. Nastepnie dodajemy czosnek , cebule, doprawiamy cukrem i pieprzem- wszystko mieszamy- i pozostawiamy w chlodnym miejscu. Przed samym podaniem dodajemy odrobine majonezu i koperek .
BArdzo smaczna, pikantna surowka
