Ja zrobiłem ten mus z białej czekolady na tort(można w szklaneczkach) i dodałem troche czerwonego barwnika i mi wyszedł rużowy! Pycha! podaje przepis:
-225g pokruszonej gorzkiej czekolady
-70g masła
-350ml śmietany kremówki
-2 duże jajka
-1 łyżka likieru Amaretto
-2 łyżki miodu
Przygotowanie:
Czekolade i masło rozpuscic w kąpieli wodnej.Odstaw.
W drugiej misce lekkoubij śmietane
W trzeciej misce ubij jajka z miodem na lekką, pieńistąmasę,
a następnie bardzo delikatnie wymieszaj z likierem, rozpuszczoną czekoladą i śmietaną.
Przelej do pucharkow lub rosmaruj na tort i odstaw do schłodzenia na min godzinę.
Pycha!
-225g pokruszonej gorzkiej czekolady
-70g masła
-350ml śmietany kremówki
-2 duże jajka
-1 łyżka likieru Amaretto
-2 łyżki miodu
Przygotowanie:
Czekolade i masło rozpuscic w kąpieli wodnej.Odstaw.
W drugiej misce lekkoubij śmietane
W trzeciej misce ubij jajka z miodem na lekką, pieńistąmasę,
a następnie bardzo delikatnie wymieszaj z likierem, rozpuszczoną czekoladą i śmietaną.
Przelej do pucharkow lub rosmaruj na tort i odstaw do schłodzenia na min godzinę.
