Pieczone filety z flądry*

kawazmlekiem

Moderator
Członek ekipy
Mar 19, 2005
37,849
6
38
po jednym filecie z flądry na głowę
sok z jednej cytryny
sól, pieprz
olej
100 g pieczarek
3 ząbki czosnku

Filety nacieramy sokiemz cytryny, po 10 min. solimy, pieprzymy i obtaczamy w mące. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju. Na wierzch sypiemy cieniutko pokrojone w plasterki grzyby. Filety odwracamy i smażymy na złotobrązowy kolor. Bezpośrednio przed podaniem dodajemy drobno posiekany czosnek - nie smażymy.

Przepis na życzenie Agatki z książki 'Kuchnia bez cholesterolu' Zofii Narbut.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
Zaraz, no to pieczone, czy smażone???
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kawazmlekiem

Moderator
Członek ekipy
Mar 19, 2005
37,849
6
38
Ano widzisz, tak to jest, jak się bezmyślnie przepisuje przepis z kiepskiej książki.
icon_redface.gif
Poproszę o zmianę tytułu na smażoną flądrę.
anbetung.gif