- Mar 19, 2005
- 37,849
- 6
- 38
po jednym filecie z flądry na głowę
sok z jednej cytryny
sól, pieprz
olej
100 g pieczarek
3 ząbki czosnku
Filety nacieramy sokiemz cytryny, po 10 min. solimy, pieprzymy i obtaczamy w mące. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju. Na wierzch sypiemy cieniutko pokrojone w plasterki grzyby. Filety odwracamy i smażymy na złotobrązowy kolor. Bezpośrednio przed podaniem dodajemy drobno posiekany czosnek - nie smażymy.
Przepis na życzenie Agatki z książki 'Kuchnia bez cholesterolu' Zofii Narbut.
sok z jednej cytryny
sól, pieprz
olej
100 g pieczarek
3 ząbki czosnku
Filety nacieramy sokiemz cytryny, po 10 min. solimy, pieprzymy i obtaczamy w mące. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju. Na wierzch sypiemy cieniutko pokrojone w plasterki grzyby. Filety odwracamy i smażymy na złotobrązowy kolor. Bezpośrednio przed podaniem dodajemy drobno posiekany czosnek - nie smażymy.
Przepis na życzenie Agatki z książki 'Kuchnia bez cholesterolu' Zofii Narbut.
Ostatnią edycję dokonał moderator: