- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 6
- 0
1 kg dyni pokrojonej w kostke
oliwa
400g pappardelle lub fettuccine
75g masla
3 lyzki lisci szalwii
1 szkl drobno zmielonego parmezanu
miazdzony pieprz i sol morska
Dynie skropic oliwa i piec w temp 190 (375) stopni w nagrzanym piekarniku, do miekkosci - ok. 30 min.
Teraz zatrudniamy miedzyczas.
W miedzyczasie makaron gotujemy al dante i przygotowujemy sos.
Na malym/srednim ogniu podgrzewamy w rondelku maslo z szalwia az maslo sie zabrazowi.
Teraz szybko
Wylozyc makaron.
Na to dynie i parmezan.
Polac sosem.
oliwa
400g pappardelle lub fettuccine
75g masla
3 lyzki lisci szalwii
1 szkl drobno zmielonego parmezanu
miazdzony pieprz i sol morska
Dynie skropic oliwa i piec w temp 190 (375) stopni w nagrzanym piekarniku, do miekkosci - ok. 30 min.
Teraz zatrudniamy miedzyczas.
W miedzyczasie makaron gotujemy al dante i przygotowujemy sos.
Na malym/srednim ogniu podgrzewamy w rondelku maslo z szalwia az maslo sie zabrazowi.
Teraz szybko
Wylozyc makaron.
Na to dynie i parmezan.
Polac sosem.