KLUCHY z brazowym maslem SZALWIOWYM

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
1 kg dyni pokrojonej w kostke
oliwa
400g pappardelle lub fettuccine
75g masla
3 lyzki lisci szalwii
1 szkl drobno zmielonego parmezanu
miazdzony pieprz i sol morska

Dynie skropic oliwa i piec w temp 190 (375) stopni w nagrzanym piekarniku, do miekkosci - ok. 30 min.
Teraz zatrudniamy miedzyczas.
W miedzyczasie makaron gotujemy al dante i przygotowujemy sos.
Na malym/srednim ogniu podgrzewamy w rondelku maslo z szalwia az maslo sie zabrazowi.

Teraz szybko
Wylozyc makaron.
Na to dynie i parmezan.
Polac sosem.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy