joannas @ 3 Jan 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=643632Wałkuję na papierze do pieczenia i nie mam problemów.Ja jednak jestem mocno ograniczona. Walkowalamam na stolnicy, nie przepraszam na pseudostolnicy, z miekkiego plastiku.
Nie wpadlam na to zeby sprobowac odwrocic do gory nogami i odkleic.
Zaskoczylo mnie, ze ciasto jest bardzo kruche. Zawinelam teraz, zeby troche zmiekla od kremu, bo nie chce pokruszonych brzegow. Calosc mocno zachecajaca niestety.
trzkasienka @ 3 Jan 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=643849ale przy przepisie napisalam przeciez, ze nie wyrasta wysokie i praktycznie wysokosc ciasta uzalezniona jest od wielkosci blachy...trzkasienko.. niewysokie to pojęcie względne, blachę mam 30x25cm. Zeby przykryc mase musialam się mocno gimnastykowac.
Na waszych zdjęciach wydaje się być bardziej wyrośnięta, moze nie wysoka ale na 3 cm wygląda, dlatego zapytałam.
pozdrawiam
trzkasienka @ 21 Jan 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=436728Na jeszcze cieple ciasto smarujemy lukier.
nadaje sie do dlugiego przechowywaniaLukrowałam zgodnie z przepisem.
Pokrojone przechowywałam w puszce.
Nie wyschło.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia