Zupa kwaśno - ostra

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
ugotować wywar (ma go być 850 ml)
rozgrzać łyżke oleju arachidowego, wrzucic 1 posiekaną cebulę, obsmazyć lekko
Wlać wywar, dodać 3 - 4 pokrojine w plastry spore pieczarki i 100 g pokrojonej w dość
cienkie paseczki piersi kurzej.
Zagotować i gotować 15 minut

w miseczce wymieszać:
2 łyżki maki kukurydzianej
4 łyżki wody
1 łyżkę ketcup manis (lub jasnego sosu sojowego)
1 łyżkę sosu sojowego Kikkoman
3 łyżki octu z wina ryżowego
1 posiekaną papryczke chili
sporo pieprzu

Wlać tę mieszankę do zupy, zagotować ciągle mieszając. Teoretycznie cąłośc powinna
zgęstnieć, mnie raczej nie zgęstniała, ale to nie szodzi.

Podczas mieszania stopniowo wlewać 1 porządnie roztrzepane jajko

zdjęcie nie chce wejśc
icon_sad.gif
 

skanna

Well-known member
Mar 21, 2006
4,875
216
63
Wyciągam, bo się za tą zupą stęskniłam
icon_smile.gif
Jak się pominie mąkę, to jest to wyborna zupka MM, na kolację jak znalazł.