- Lis 26, 2006
- 9,691
- 0
- 36
200 g makaronu ryżowego (wstążki)
1 pęczek dymki
2 ząbki czosnku
40 g imbiru
1 marchewka średniej wielkości
100 g grzybków shiitake
2 łodygi selera łodygowego
100 g kiełków fasoli
3 łyżki oleju
6 - 7 łyżek sosu sojowego
Makaron namoczyć przez 30 minut w dużej ilości osolonej wody. Dymkę umyć, pokroić razem ze szczypiorkiem w ukośne talarki. Czosnek i imbir pokroić w malutką kosteczkę. Marchewkę pokroić w słupki, grzybki pokroić w paseczki. Selery oczyścić i pokroić w plasterki. Kiełki opłukać i osączyć. W woku rozgrzać olej (może być też duża patelnia) i mieszając podsmażyć w nim czosnek, imbir i dymkę. Następnie dodać grzybki i resztę warzyw i podsmażać cały czas mieszając. Makaron osączyć i dodać do warzyw. Doprawić sosem sojowym. Jeszcze chwilę podgrzewać mieszając, aby warzywa przeszły smakiem sosu sojowego.
Smacznego
Źródło: nie pamiętam
1 pęczek dymki
2 ząbki czosnku
40 g imbiru
1 marchewka średniej wielkości
100 g grzybków shiitake
2 łodygi selera łodygowego
100 g kiełków fasoli
3 łyżki oleju
6 - 7 łyżek sosu sojowego
Makaron namoczyć przez 30 minut w dużej ilości osolonej wody. Dymkę umyć, pokroić razem ze szczypiorkiem w ukośne talarki. Czosnek i imbir pokroić w malutką kosteczkę. Marchewkę pokroić w słupki, grzybki pokroić w paseczki. Selery oczyścić i pokroić w plasterki. Kiełki opłukać i osączyć. W woku rozgrzać olej (może być też duża patelnia) i mieszając podsmażyć w nim czosnek, imbir i dymkę. Następnie dodać grzybki i resztę warzyw i podsmażać cały czas mieszając. Makaron osączyć i dodać do warzyw. Doprawić sosem sojowym. Jeszcze chwilę podgrzewać mieszając, aby warzywa przeszły smakiem sosu sojowego.
Smacznego
Źródło: nie pamiętam
Ostatnią edycję dokonał moderator: