paluchy z piersi kurczaka w chrupiącej panierce goldflakes*

imamcia

Member
Lis 29, 2005
2,398
0
36
I ja robiłam, juz dwa razy, różne kombinacje przypraw, super, szybko, nietłusto. Ja po prostu płatki zgniotłam na głębokim talerzu szklanką, nie włączałam żadnych urządzeń elektrycznych
icon_mrgreen.gif
pomna na efekt cieplarniany
icon_mrgreen.gif
 

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
8,294
1,347
113
Zrobiłam sobie dziś na obiad. Płatki lekko zgniotłam wałkiem w torebce plastikowej. Dobre, ale następne zrobię ze zwykłymi płatkami kukurydzianymi, bo przeszkadzała mi słodycz w goldflakes'ach.
 

Evalill

Member
Gru 3, 2006
5,164
0
0
Zrobiłam wczoraj na obiad. Wszystkim bardzo smakowało. Nie miałam złocistej przpyrawy do kurczaka, więc dodałam mieszankę curry, którą uwielbiam. Zdaje się, że papryki słodkiej też dałam ciut więcej. Panierka była cudownie chrupiąca. To fajny kompromis dla mnie i męża, on ma panierowane piersi, a ja spokojne sumienie, ze pieczone, a nie smazone na tłuszczu. ;) Dziekuję bardzo za ten przepis.
cvety.gif
Na pewno będę do niego czesto wracac.
icon_smile.gif
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
ciesze sie dziewczyny, ze Wam smakuje. Oczywiscie mozna podawac dalej - o to w koncu chodzi w przepisach, no nie?
icon_smile.gif
No i oczywiscie jak chyba kazdemu jest mi milo, jesli przepis z ktorym jestem emoconalnie zwiazana gdziestam ma nadmienione, ze go znalazlam (no okropna jestem, okropna, ale jak napoletane widze skopiowana i przedstawiana jako ,,pizza solis"na mniamie to robie
icon_rolleyes.gif
icon_lol.gif
)
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

alisia

Member
Sie 21, 2006
515
0
0
Paluchy robiłam na niedzielny obiadek, ale znalazłam dopiero dzisiaj chwilę, aby dołączyć do grona zachwyconych tym przepisem
icon_mrgreen.gif
Dałam zwykłe płatki kukurydziane, gdyż bałam się trochę tej słodyczy. Danko super, do wielokrotnej powtórki. Jaki sosik poleciłybyście do paluchów?
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
czym zastapic zlocista przyprawe do kuraka?

no i oczywiscie gold flakes
dump.gif
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
nie mam zwyklych w domu. Ogolnie platki u mnie rzadko. Mam kellgros z soja tez niestety slodkie.
to znaczy, ze uzyje przyprawy czosnkowej (ziola i duzo czosnku)

kocham piekarnik
zahnlos.gif

o posypce z platkami wiem... ze sklepu
fiesgrins.gif
tak! zdolna jestem zaczepiac ludzi dla zdobycia sposobow przygotowywania potraw
fiesgrins.gif
tu piekarnik jest duzym plusem.
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
cos mi sie nie upiekly w te 15 minut.
icon_sad.gif

oby tylko bylo dobrze
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
nie jest zle, a dla mnie swietne i bede powtarzac mimo, ze nie lubie tytlac wlasnych paluchow w panierce. Tak jakos wychodzi, ze na mnie jej zawsze wiecej niz na tytlanym miesie.
icon_lol.gif

Kuba na pytanie, czy mu smakuje powiedzial, ze tylko outside, ale poprosil palucha do szkoly.
Posypka nie byla bardzo, bardzo slodka i pieknie pachniala (uzylam tandoori) i prawie wszystko bylo ok.

prawie, bo
cry_1.gif
nie wygladala jak na zdjeciu Malgosimi.
Byla troche blada i golym, nieuzbrojonym okiem widac bylo bulke tarta.
Moze chlapka mleka byla za mala?
A moze fakt, ze mleko sojowe nie ma w ogole tluszczu?

Na pewno nic mokrego sie tam nie dodaje?
Pokazcie swoje paluchy! Please!
 

villanelle

Member
Sty 29, 2006
1,286
0
0
Te paluchy są niesamowicie pyszne! Podałam dziś w towarzystwie pieczonych ziemniaczków i sałatki szwedzkiej. Palce lizać
mniam.gif








Dziękuję ślicznie za przepis! NA pewno go wkrótce powtórzę, bo zwala z nóg.
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
a ja dziekuje za zdjecia

wlepiam nos w monitor i widze, ze chyba moja chlapka byla za mala, bo zle sie lepilo.
no nie mam pojecia co bylo nie tak
ale i tak powtorze!
bo nie bylo zle, tyle, ze ja bym chciala perfekt!
fiesgrins.gif
 

szachownica

Member
Kwi 18, 2006
702
0
0
kermidt @ 11 Mar 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=465279a ja dziekuje za zdjecia

wlepiam nos w monitor i widze, ze chyba moja chlapka byla za mala, bo zle sie lepilo.
no nie mam pojecia co bylo nie tak
ale i tak powtorze!
bo nie bylo zle, tyle, ze ja bym chciala perfekt!
fiesgrins.gif
ker, ja nie miałam mleka moją chlapką była łyżka śmietany, wrzucałam mięcho partiami do miski z mokrym a potem suchym i maltretowałam paluchami i całkiem ładnie panierka chwyciła
daumen.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

villanelle

Member
Sty 29, 2006
1,286
0
0
kermidt @ 11 Mar 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=465279a ja dziekuje za zdjecia

wlepiam nos w monitor i widze, ze chyba moja chlapka byla za mala, bo zle sie lepilo.
no nie mam pojecia co bylo nie tak
ale i tak powtorze!
bo nie bylo zle, tyle, ze ja bym chciala perfekt!
fiesgrins.gif
A ja dodałam na oko trochę większą chlapkę oleju do suchych składników, bo wydawało mi się, że panierka ma być taka lekko pozlepiana przez ten olej. Wymieszałam nawet palcami, żeby się olej ze wszystkim ładnie i równo połączył, co zaprocentowało później w piekarniku tym, że się panierka delikatnie upiekła.