Pytania i wątpliwości

marzenia33

Member
Cze 26, 2010
5
0
0
rogalik @ 30 Dec 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=642450A moje wątpliwości dotyczą ubijania majonezu w termomiksie. Jestem w jego posiadaniu już sporo lat, ale dopiero dziś
dump.gif
postanowiłam sama zrobić majonez. Nie wychodzi mi taki gesty, jak lubię. Mogłam go raczej wylać niż wyjąć łyżką. W książce nie mowy o czasie ubijania. Może za krótko? Proszę o poradę bardziej doświadczonych w tym względzie.
Pozdrawiam
rogalik
Witam
Właśnie, ja też z tym majonezem się zawiodłam. Też wyszedł mi za rzadki, do tego za musztardowy. To drugie łatwo naprawić, ale co z pierwszym?
gruebel_2.gif
 

duende

Member
Cze 25, 2008
3,857
0
0
nam się majonez wyjątkowo udaje i smakuje bardzo. Może to też kwestia musztardy, są przecież różne w smaku
icon_smile.gif

Jedyne, co mi przeszkadza w produkcji majoezu w TM to fakt, że muszę go potem wybierać z dzbana i przekładać do słoika. Gdy wcześniej robiłam majonez w słoiku zwykłą żyrafą, nie musiałam niczego przekładać, co było bardzo wygodne, ale też tworzenie ciut dłużej trwało i chyba gęstości takiej fajej nie miałam.
 

Cynamon

Member
Lut 5, 2009
779
0
0
Nie wiem, czy to dobre miejsce na tą sprawę, ale piszę.

Tak się złożyło, że umówiłam się dzisiaj na pokaz tej maszynerii, co się Thermomix zwie i jestem ciekawa opinii posiadaczek. Warto kupić? Przydaje się i sprawdza? Z góry dzięki za odpowiedź.
 

jot

Member
Mar 31, 2007
36
0
0
robiłam dzisiaj majonez wyszedł super smak majonezu kieleckiego , gęstość majonezu dekoracyjnego , oto mi chodziło , chyba już majonzu nie kupię
cluebat.gif
banana.gif
banana.gif
banana.gif
 

pychotka12

Member
Mar 4, 2014
395
0
0
Ja mam od 15 lat, czyli stary model.
Warto kupić jeśli lubisz gotować i piec.
Dla mnie jest nie zastąpiony jeśli chodzi o ciasto na pierogi , na pizzę czy drożdżówkę.
Wyrabiam w nim też chleby co nie które.
Ale jeśli gotujesz czy pieczesz mało to bez sensu wydawać tyle kasy.