IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Muffiny brzoskwiniowe
sd_silver
post 1 Dec 2004, 09:22
Post #1


uczeń
****

Grupa: Brązowy użytkownik
Postów: 1.464
Dołączył: 20-September 04
Skąd: Wrocław
Użytkownik nr: 74



składniki
2 szklanki maki
1 szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki soli
1 szklanka drobno pokrojonych i obranych ze skórki świeżych brzoskwiń

2 jajka
1/2 szklanki oleju
1 szklanka mleka

do posypania
6 łyżeczek cukru
1/4 łyżeczki cynamonu


sposób przygotowania
W misce połączyć suche składniki, w drugiej rozbełtać jajka, doda mleko i olej. Wymieszać, wlać do suchych składników, szybko wymieszać, dodać brzoskwinie, zamieszać. Rozłożyć do foremek, posypać każdą muffinkę 1/2 łyżeczki cukru. Piec 20-25 min w 200 stopni C, sprawdzając patyczkiem czy są upieczone.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Paulinka
post 1 Jan 2005, 13:06
Post #2


szef kuchni
********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 4.774
Dołączył: 18-September 04
Użytkownik nr: 65



Ja robiłam te muffinki i wyszły mi bardzo, bardzo dobre

aha i do masy dodałam brzoskwinie z puszki bo mi sie ne chciało świeżych obierać icon_razz.gif i było ok
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Siostra_Ducket
post 17 Jan 2005, 06:55
Post #3


czeladnik
******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 2.992
Dołączył: 13-September 04
Skąd: Wrocław
Użytkownik nr: 21



Robiłam je wczoraj i też dałam brzoskwinie z puszki, resztę owoców wrzuciłam do tarty icon_smile.gif

Muffinki sa super, bardzo smaczne, wyrośnięte z "czubkiem", a cukier sprawia, że góra jest chrupiąca!
icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sd_silver
post 17 Jan 2005, 08:53
Post #4


uczeń
****

Grupa: Brązowy użytkownik
Postów: 1.464
Dołączył: 20-September 04
Skąd: Wrocław
Użytkownik nr: 74



Czy z z brzoskiniami z puszki muffiny nie są za słodkie?
Robiłam tylko ze świerzymi i jak dla mnie słodkość była w sam raz.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Paulinka
post 17 Jan 2005, 16:52
Post #5


szef kuchni
********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 4.774
Dołączył: 18-September 04
Użytkownik nr: 65



Dla mnie nie ma czegoś takiego jak "za słodkie" więc sie nie wypowiem icon_razz.gif ale może jak się boisz to dodaj mniej cukru do ciasta, a jak z kolei wyjdą za mało słodkie to posyp cukrem pudrem.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Siostra_Ducket
post 17 Jan 2005, 18:31
Post #6


czeladnik
******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 2.992
Dołączył: 13-September 04
Skąd: Wrocław
Użytkownik nr: 21



nie, nie były za słodkie, ja dałam troszkę mniej cukru na wierzch.
Spokojnie można dać z puszki
A może spróbować z ananasami?
icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Iva
post 24 Nov 2005, 17:51
Post #7


kucharz-zawodowiec
***********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 9.246
Dołączył: 13-September 04
Skąd: 44 wyspy
Użytkownik nr: 10



jejus jakie one pyszne....
zrobiłam dzisiaj ok150 sztuk, ale w foremkach mini muffinkowych bo to dla dzieci do szkoly.
Podwojna porcje z brzoskwiniami z puszki,
podwojna z gruszkami z puszki i rodzynkami,
i podwojna z jablkami (ze sloika) i rodzynkami
pachnie w calym domu

a tyle zjadlam ze ruszac sie nie moge
Go to the top of the page
 
+Quote Post
asika
post 23 Apr 2006, 10:56
Post #8


kucharz 3 gwiazdek
*************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 13.897
Dołączył: 20-September 04
Skąd: Wlochy Mediolan- Polska - Grudziadz
Użytkownik nr: 83



jeszcze cieple smakuja bardzo smacznie - poczekam az ostygna - sliczne i dobre sa
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Iva
post 12 Sep 2008, 10:51
Post #9


kucharz-zawodowiec
***********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 9.246
Dołączył: 13-September 04
Skąd: 44 wyspy
Użytkownik nr: 10



to moje ulubione muffiny, ciągle je piekę, zmianiam tylko owoce icon_mrgreen.gif
dzisiaj też je robię icon_mrgreen.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nutrja
post 15 Sep 2008, 13:42
Post #10





Grupa: Brązowy użytkownik
Postów: 4
Dołączył: 7-December 07
Użytkownik nr: 6.601



A mi wyszło 12 naprawdę smacznych, ładnie wyrośniętych zakalców icon_smile.gif Wszystkie już oczywiście poszły.
Jest chyba dosyć cienka granica między bardzo wilgotnych muffinkiem a zakalcem, a ja ją przekroczyłam...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iwona44
post 16 Sep 2008, 09:38
Post #11


szef kuchni
*******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 3.226
Dołączył: 13-June 07
Skąd: wrocław
Użytkownik nr: 4.326



Pokusiłam się na te muffinki bo miałam otwartą puszkę z brzoskwiniami,i zero pomysłu .
Jak widać wyglądają nieżle,ale jak smakują to po degustacji ,sądzę jednak,że będą smaczne lecker.gif
Załączone pliki
Załączony plik  16_09_08_1034.jpg ( 68.93K ) Suma pobrań: 16
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Iva
post 24 Oct 2008, 11:02
Post #12


kucharz-zawodowiec
***********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 9.246
Dołączył: 13-September 04
Skąd: 44 wyspy
Użytkownik nr: 10



moje jedne z najbardziej ulubionych icon_smile.gif daje brzoskwinie z puszki i troche mniej cukru
Załączony plik  CIMG0538b.gif ( 423.88K ) Suma pobrań: 20
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Iva
post 27 Jun 2009, 09:24
Post #13


kucharz-zawodowiec
***********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 9.246
Dołączył: 13-September 04
Skąd: 44 wyspy
Użytkownik nr: 10



zrobiłam z truskawkami, pychota!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mysz
post 5 Jul 2009, 11:48
Post #14


kucharz 3 gwiazdek
***************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 19.334
Dołączył: 11-June 06
Skąd: Opole
Użytkownik nr: 1.843



siedzą w piekarniku icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mysz
post 12 Jul 2009, 10:58
Post #15


kucharz 3 gwiazdek
***************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 19.334
Dołączył: 11-June 06
Skąd: Opole
Użytkownik nr: 1.843



pyszne.
zaraz znowu wsiądą
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aleksaa
post 24 Mar 2010, 16:27
Post #16





Grupa: Brązowy użytkownik
Postów: 23
Dołączył: 17-February 08
Użytkownik nr: 7.704



Iva, jak Ty to robisz ze maja taki piekny kolor i się błyszczą?:D czy moze to sprawka flasha z aparatu?:D
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aleksaa
post 24 Mar 2010, 20:48
Post #17





Grupa: Brązowy użytkownik
Postów: 23
Dołączył: 17-February 08
Użytkownik nr: 7.704



a to muffinki w mojej wersji icon_razz.gif dałam 3/4 szkl cukru ale i tak były niesamowicie slodkie icon_smile.gif
niektóre posypałam migdałami, inne cukrem trzcinowym ;)
Załączony plik  muffinki_brzoskwiniowe_006.jpg ( 1.2MB ) Suma pobrań: 1

Załączony plik  muffinki_brzoskwiniowe_002.jpg ( 1.19MB ) Suma pobrań: 1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abbra
post 20 Aug 2010, 17:20
Post #18


pomoc kuchenna
**

Grupa: Srebrny użytkownik
Postów: 302
Dołączył: 9-March 08
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 8.082



A to moje - bardzo słodkie i bardzo smaczne lecker.gif

Następnym razem zrobię z mniejszą ilością cukru icon_smile.gif
Załączone pliki
Załączony plik  mufinki_brzoskwiniowe1.jpg ( 45.12K ) Suma pobrań: 2
Załączony plik  mufinki_brzoskwiniowe4.jpg ( 52.33K ) Suma pobrań: 1
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mała_Mi
post 20 Aug 2010, 17:55
Post #19


kucharz 3 gwiazdek
**************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 15.028
Dołączył: 21-November 06
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 2.721



CYTAT(aleksaa @ 24 Mar 2010, 17:27 ) *
Iva, jak Ty to robisz ze maja taki piekny kolor i się błyszczą?:D czy moze to sprawka flasha z aparatu?:D


Myślę, że to od lukru. icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
blue_megi
post 23 Feb 2011, 14:54
Post #20





Grupa: Brązowy użytkownik
Postów: 14
Dołączył: 8-February 09
Użytkownik nr: 13.880



ja też się skusiłam, właśnie się pieką icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

 



Wersja Lo-Fi Datenschutzerklärung |  Impressum |  Aktualny czas: 22nd May 2019 - 10:14