Śledzie po cygańsku
Przyjemnie ostre
składniki
1 tacka śledzi Matjasów
1 duża cebula
1 koncentrat pomidorowy (średnia puszka)
1 słoik keczupu "Włocławek"
trochę natki pietruszki
biały pieprz, ocet, ostra paryka
sposób przygotowania
Śledzie osączyć z zalewy, pokroić na niewielkie kawłaki i obficie skropić octem. Posypać białym pieprzem i ostrą papryką.
W małym garnuszku zeszklić na oliwie cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać koncentrat i keczup. Podgrzać.
Zostawić do ostygnięcia.Dodać natkę pietruszki.
Śledzie wymieszać z zimnym sosem i odstawić na noc do lodówki.
Przyjemnie ostre
składniki
1 tacka śledzi Matjasów
1 duża cebula
1 koncentrat pomidorowy (średnia puszka)
1 słoik keczupu "Włocławek"
trochę natki pietruszki
biały pieprz, ocet, ostra paryka
sposób przygotowania
Śledzie osączyć z zalewy, pokroić na niewielkie kawłaki i obficie skropić octem. Posypać białym pieprzem i ostrą papryką.
W małym garnuszku zeszklić na oliwie cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać koncentrat i keczup. Podgrzać.
Zostawić do ostygnięcia.Dodać natkę pietruszki.
Śledzie wymieszać z zimnym sosem i odstawić na noc do lodówki.
Ostatnią edycję dokonał moderator: