składniki
1 tacka śledzi Matjasów
1 duża cebula
1 opakowanie gęstej śmietany 18%
3 -4 łyżki musztardy francuskiej (z ziarenkami gorczycy)
1 łyżka curry
biały pieprz, ocet, cukier
sposób przygotowania
Śledzie osączyć i pokroić w niewielkie kawałki. Obficie skropić octem i posypać białym pieprzem.
Cebulę pokroić w kostkę. Śmietanę wymieszać z musztardą i curry, doprawić cukrem do smaku.
Śledzie wymieszać z sosem.
Odstawić na noc do lodówki.
1 tacka śledzi Matjasów
1 duża cebula
1 opakowanie gęstej śmietany 18%
3 -4 łyżki musztardy francuskiej (z ziarenkami gorczycy)
1 łyżka curry
biały pieprz, ocet, cukier
sposób przygotowania
Śledzie osączyć i pokroić w niewielkie kawałki. Obficie skropić octem i posypać białym pieprzem.
Cebulę pokroić w kostkę. Śmietanę wymieszać z musztardą i curry, doprawić cukrem do smaku.
Śledzie wymieszać z sosem.
Odstawić na noc do lodówki.
Ostatnią edycję dokonał moderator: