Do przetestowania:
CIASTO O MIEKKIM SERCU MORBIDOSA
http://www.gennarino.org/morbidosa.htm
200 gr czekolady typu cukierniczego 'fondente'*, ale dobrej jakosci
200 gr cukru pudru
100 gr masla
4 jajka
1 lyzka kopiata maki ziemniaczanej / kukurydzianej lub maizeny /
- czekolade i maslo roztopic w kapieli wodnej.
- zoltka i cukier ubic na ladna pianke, dodac wybrana make
- bialka ubic na piane i polaczyc delikatnie drewniana lyzka z masa jajeczna i czekolada
- piekarnik nagrzac wczesniej do temperatury 180-200°C
- foremke o srednicy 24 cm posmarowac maslem / lub wylozyc folia aluminiowa posmarowana maslem /
- wylac do formy przygotowana mase
- piec przez 30 minut
Czekolada wloska "fondente" to taka do wyrobow cukierniczych: moze byc dobra gorzka.
CIASTO O MIEKKIM SERCU MORBIDOSA
http://www.gennarino.org/morbidosa.htm
200 gr czekolady typu cukierniczego 'fondente'*, ale dobrej jakosci
200 gr cukru pudru
100 gr masla
4 jajka
1 lyzka kopiata maki ziemniaczanej / kukurydzianej lub maizeny /
- czekolade i maslo roztopic w kapieli wodnej.
- zoltka i cukier ubic na ladna pianke, dodac wybrana make
- bialka ubic na piane i polaczyc delikatnie drewniana lyzka z masa jajeczna i czekolada
- piekarnik nagrzac wczesniej do temperatury 180-200°C
- foremke o srednicy 24 cm posmarowac maslem / lub wylozyc folia aluminiowa posmarowana maslem /
- wylac do formy przygotowana mase
- piec przez 30 minut
Czekolada wloska "fondente" to taka do wyrobow cukierniczych: moze byc dobra gorzka.