Śledzie w śmietanie mojej mamy*

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
Maria z Łeby @ 23 Feb 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1259264Zrobiłam na wczorajszy obiad, zrezygnowałam z octu i cukru, nam
lecker.gif
, będą powtarzane.
Zrobiłam je wczoraj wieczorem tak jak Maria. Już dzisiaj próbowałam - bardziej mi smakują. Dziękuję Mario za podpowiedż.
 

lena7900

Member
Maj 5, 2010
1,297
0
0
Ja robiłam tym razem z dodatkiem groszku konserwowego
mniam.gif
,a z cukru i octu zrezygnowałam od początku i braku nie odczuwam
icon_wink.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Jak zwykle pyszne, tylko jabłka zdążyły ściemnieć niestety
_ledzie_pod_pierzynk__Malinny.JPG
 

Załączniki

  • _ledzie_pod_pierzynk__Malinny.JPG
    _ledzie_pod_pierzynk__Malinny.JPG
    117.8 KB · Wyświetleń: 5

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,355
3,617
113
Samanto, jak skropisz jabłko cytryną, nie ściemnieje.


Wieki nie jadłam, ale wczoraj sobie o nich przypomniałam i zrobiłam.
Ze zwykłych lekko solonych filetów, bez cukru, z cytryną zamiast octu, z dodatkiem musztardy, marynowanych grzybków i łyżki kaparów.
Pyszne.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Joanna @ 12 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1419953Samanto, jak skropisz jabłko cytryną, nie ściemnieje.


Wieki nie jadłam, ale wczoraj sobie o nich przypomniałam i zrobiłam.
Ze zwykłych lekko solonych filetów, bez cukru, z cytryną zamiast octu, z dodatkiem musztardy, marynowanych grzybków i łyżki kaparów.
Pyszne.
Wiem, ale robiłam kilka rzeczy naraz i ściemniały, a renety to były , one szybko ciemnieją.
Robię te sledzie dość często i za każdym razem są pyszne.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

reniam_123

Well-known member
Mar 5, 2009
10,590
2,466
113
Ja też je często robię, to mój śledziowy nr 1, na drugim miejscu są śledzie w oleju lnianym, trzeciego miejsca nie ma
icon_mrgreen.gif
 

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
Robiłam je wielokrotnie, tyle że nie dawałam octu ani cukru. Są pyszne. Teraz, ku mojej rozpaczy, nie wolno mi jeść słonych rzeczy. Do kiedy? Do końca życia odpowiada "dowcipnie" mój lekarz pierwszego kontaktu. A ja wiem, że on lubi śledzie. Może go "uwiodę" gustownym słoiczkiem takich śledzi
icon_question.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

mariola233

Member
Kwi 4, 2006
8
0
0
witam zagladam tu od świeta:)i znalazlam ten przepis i wczoraj zrobilam sledzie rewelacyjne zapomnialam tylko kupic jablka ale bez tesz pychotka nawet moja 11-latka byla zachwycona sałatka:)
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Zrobiłam, chociaż ich nie zjem, ale może spróbuję .
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
O tak, nam też!
lecker.gif
lecker.gif
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Tak myślę, dzisiaj wieczorem, czy jutro rano... Dzisiaj!