Filet z dorsza na ostro*

Malinna

Member
Paź 22, 2004
1,819
0
0
Filet z dorsza na ostro

składniki
1/2 kg filetów z dorsza
sok z cytryny
3 ząbki czosnku
4duże pomidory
kilkanaście oliwek nadziewanych papryką
chili w proszku, suszony rozmaryn
sól, bialy pieprz

sposób przygotowania
Filety umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki i skropić sokiem z cytryny.
Czosnek przecisnąć przez praskę, pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Wymieszać.
Naczynie żaroodporne natłuścić oliwą. Na dnie ułożyć pomidory z czosnkiem
Rybę oprószyć solą i pieprzem, ułożyć na pomidorach. Posypać chili i rozmarynem.
Oliwki pokroić w plasterki, rozrzucić na rybie.
Naczynie przykryć i piec 20 minut w temp. 200 stopni.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: