Muffiny kawowo-czekoladowe

thefighter

Member
Sty 15, 2006
37
0
0
Tak, papilotki wkładam do foremki od muffinek i w tym piekę. W takiej specjalnej foremce można piec nawet bez papilotek, ale ja wolę "z" bo ładniej wyglądają
icon_smile.gif
A papilotki do muffinek mam firmy Fackelmann Patisserie. One są takie trochę grubsze
icon_smile.gif
Zawsze w nich piekę więc nie miałam nigdy muffinkowego problemu. Cieszę się , że się podobają
icon_smile.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
A na czubku lukier czy czekolada
icon_question.gif

Jak lukier to przepis prosze (fajne geste toto
icon_wink.gif
)
 

thefighter

Member
Sty 15, 2006
37
0
0
To jest polewa czekoladowa o smaku białej czekolady - kupna :D a gęsta wyszła dlatego, że trzymałam ją trochę krócej w ciepłej wodzie. Nie chciałam żeby mi się po całych muffikach rozlała, no i wyszły im takie czapeczki
icon_smile.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0
thefighter @ 31 Aug 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=573037A papilotki do muffinek mam firmy Fackelmann Patisserie. One są takie trochę grubsze
icon_smile.gif
A no to już wiem w czym problem
icon_razz.gif

Moje papilotki to jakiejś polskiej firmy i cieniutkie są.
Jak z nich korzystałam to brałam po dwie na babeczkę ale i tak niewiele to dało.
Trzeba tych Fackelmanna zakupić albo jeszcze lepiej kupić drugą blaszkę muffinkową, O
icon_mrgreen.gif
 

Moniak

Well-known member
Wrz 19, 2004
15,890
211
63
Dzisiaj zrobiłam - dodałam jeszcze migdały w płatkach, jabłko w kostkę i mrożone owoce leśne. Ponoć pyszne
icon_smile.gif

Aa, i mniej tłuszczu wzięłam.