Miodowo pomaranczowy French toast*

paula

Moderator
Wrz 13, 2004
6,946
0
0
Na sniadanko z dzemem , syropem klonowym lub samo w sobie
icon_smile.gif


8 grubych kromek bialego chleba
2 jaja
1/4 szklanki kremu ( smietanki wysoko procentowej)
2 lyzki miodu ( tak zeby plynny byl)
odrobina soli
odrobina cynamonu
lyzka startej skorki z pomaranczy
pol lyzeczki aromatu waniliowego
maslo

Jajka roztrzepac widelcem, dodac miod i krem- polaczyc skladniki. Na koncu dodajemy cynamon, sol , aromat i skorke z pomaranczy.
Kromki chleba maczamy w naszej mieszance i smazymy na rozgrzanym masle az beda slicznie rumiano brazowe. Odkladamy na kilka sekund na recznik papierowy a nastepnie jeszcze gorace podajemy z syropem lub innymi smakolykami.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: