Ziemniaczki czosnkowe (inna wersja)

Misha

Member
Lut 26, 2007
348
0
0
Ja znam inną wersję ziemniaczków czosnkowych od tych, które są już zamieszczone

Masło (musi być luźne) mieszamy z kilkoma ząbkami czosnku (my na kostkę zużywamy ok pół głowki), wkładamy je do lodówki na ok pół godzyny. W tym czasie ziemniaki obieramy i kroimy na dość małe kawałki (na czworo lub więcej) jak duże lub na pół jak małe.
Na każden ziemniak nakładamy sporo masła czosnkowego i zawijamy w folię aluminiową każdy ziemniaczek z osobna, dość ścisło. I pieczemy ok godziny mniej więcej w połowie czasu przewracam. Po ok. 50 min radzę wypróbować jeden, otworzyć folię czy nie twardy jeszcze lub nie za mocno przypieczony.

Ziemniaczki są tak rewelacyjne, że nie ważne jaka ilość by ich była to i tak znikną.

Ziemniaczki latem robią furrorę na grillu. Ponieważ w tej folii idealnie się do tego nadają. Można je też wcześniej przygotować i potem w odpowiednim momencie upiec na grillu.

Smacznego :D

Pozdrawiam.