- Lut 26, 2007
- 348
- 0
- 0
Składniki:
W misce wymieszaj pietruszkę i czosnek, dodaj pokruszoną bułkę i parmezan, wymieszaj ponownie. stopniowo dolewaj oliwy, starannie mieszając. Dopraw solą i pieprzem
Łyżeczką nałóż farsz do połówek pomidorów. Dociśnij go palcami, żeby przylegał ściśle do ścianek (w piekarniku farsz lekko spuchnie, więc mógłby wypłynąć).
Przełóż połówki pomidorów do natłuszczonego żaroodpornego naczynia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 35 min.
Podawaj na gorąco lub w temperaturze otoczenia.
___________________________________________
To apetyczne danie można podawać jako przystawkę lub do pieczeni wołowej, kotlecików baranich lub pieczonej ryby
SMACZNEGO
- 10 średnich pomidorów
- sól i pieprz
- 5 ząbków czosnku posiekanych
- 10 łyżek drobno posiekanej natki pietruszki
- 6 łyżek pokruszonej przennej bułki
- 6 łyżek świeżo startego parmezanu
- 6 łyżek oliwy
W misce wymieszaj pietruszkę i czosnek, dodaj pokruszoną bułkę i parmezan, wymieszaj ponownie. stopniowo dolewaj oliwy, starannie mieszając. Dopraw solą i pieprzem
Łyżeczką nałóż farsz do połówek pomidorów. Dociśnij go palcami, żeby przylegał ściśle do ścianek (w piekarniku farsz lekko spuchnie, więc mógłby wypłynąć).
Przełóż połówki pomidorów do natłuszczonego żaroodpornego naczynia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 35 min.
Podawaj na gorąco lub w temperaturze otoczenia.
___________________________________________
To apetyczne danie można podawać jako przystawkę lub do pieczeni wołowej, kotlecików baranich lub pieczonej ryby
SMACZNEGO