- Sie 24, 2006
- 9,664
- 0
- 0
Składniki:
2 jajka
1 łyżka śmietany
10 dag truskawek
4 łyżki cukru pudru
tłuszcz do smażenia
sól do smaku
Truskawki zasypać cukrem pudrem. Jajka wlać do naczynia, dodać śmietanę, sól i dokladnie wymieszać. Masę wylać na gorący tłuszcz i smażyć na wolnym ogniu. Gdy od spodu się zrumieni nałozyć truskawki, złożyć na pół. Omlet przełożyć do żaroodpornego naczynia i zapiec.
Nie robiłam. przepis z książeczki Jajka na 100 sposobów.
2 jajka
1 łyżka śmietany
10 dag truskawek
4 łyżki cukru pudru
tłuszcz do smażenia
sól do smaku
Truskawki zasypać cukrem pudrem. Jajka wlać do naczynia, dodać śmietanę, sól i dokladnie wymieszać. Masę wylać na gorący tłuszcz i smażyć na wolnym ogniu. Gdy od spodu się zrumieni nałozyć truskawki, złożyć na pół. Omlet przełożyć do żaroodpornego naczynia i zapiec.
Nie robiłam. przepis z książeczki Jajka na 100 sposobów.
Ostatnią edycję dokonał moderator: