Pesto z rukoli

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
PESTO Z RUKOLI

Cucina_065.jpg

120 g rukoli
35 g orzeszkow piniowych
50 g startego sera parmigiano reggiano
70 g oliwy extarvergine
1 zabek czosnku
sol ewentualnie do smaku

- wszystkie skladniki utrzec w mozdzierzu lub zmiksowac przy pomocy tzw. "zyrafy" / w wysokim kubku /
- rukola jest pikantna i dodatek soli nie jest konieczny
- jesli ktos nie lubi sosow bardzo pikantnych, moze zlagodzic smak tego pesto dodaniem 1 lyzeczki ricotty
 

Załączniki

  • Cucina_065.jpg
    Cucina_065.jpg
    144.2 KB · Wyświetleń: 2

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Jajć, Linn, jestes niesamowita
anbetung.gif
bussi.gif

Jesli masz jeszcze jakies pesta w zanadrzu, to bardzo ich oczekuję
fiesgrins.gif
 

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
Mam sporo / juz troche ich jest: na najstarszej stronie /. Do niektorych potrzebna jest bazylia, a ta dopiero zaczela sie pokazywac / w malenkich pudeleczkach /.
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
W takim razie musze porządnie przejrzeć archiwum
icon_redface.gif
Jakkolwiek, bardzo dziekuje
cvety.gif
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
pesto szpinakowe

sie zastanawiam...

czy moglabym tofu uzywac zamiast sera?
Dlaczego do wszystkiego potrzeba sera, albo mleka, albo smietany?
To co? Bezmleczni maja umrzec z glodu?
 

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
Bedzie i szpinakowe
icon_mrgreen.gif

http://fiordizucca.blogspot.com/2006/08/fu...aci-e-noci.html
Nie ma wersji angielskiej? Juz mi sie myla te blogi. Kiedys byla na pewno.
Czekam na swiezy groszek. Przepisow mam duzo, ale zawsze jest jakis skladnik, kotrego brakuje.
Mam tez jedno pesto z feta. Mysle, ze mozesz zamienic. Moze troche gorzej sie laczy, ale jak musi byc feta...