- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 6
- 0
Jedzac pierwszy raz te przekaske nie umialam odkryc przyczyny smaczku.
mrozone ciasto francuskie
1 zoltko
1 lyzka mleka
po 2 lyzki musztardy i dzemu brzoskwiniowego
150g szynki cieniutko pokrojonej
3/4 szkl. miekkiego zoltego sera (mozarella, havarti)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozmacic zoltko z mlekiem i posmarowac brzegi rozmrozonego ciasta.
Zlepic krotsze brzegi formujac lodke (zagiac rogi do srodka az sie zetkna -
tak jak sie sklada samolot z papieru).
Polozyc w srodku szynke. Posmarowac ja sosem ze zmieszanych musztardy i
dzemu. Posypac serem.
Brzegi ciasta posmarowac jajkiem i do pieca.
Piec do zrumienienia w temp. 180C w nagrzanym piekarniku (min 10 min).
Dobre sa szynki suszone (westwalska, parmenska).
Jak mi sie chce i mam czas to kroje ciasto i robie malutkie buleczki.
Pasuje sos pomidorowy (ketchup).
mrozone ciasto francuskie
1 zoltko
1 lyzka mleka
po 2 lyzki musztardy i dzemu brzoskwiniowego
150g szynki cieniutko pokrojonej
3/4 szkl. miekkiego zoltego sera (mozarella, havarti)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozmacic zoltko z mlekiem i posmarowac brzegi rozmrozonego ciasta.
Zlepic krotsze brzegi formujac lodke (zagiac rogi do srodka az sie zetkna -
tak jak sie sklada samolot z papieru).
Polozyc w srodku szynke. Posmarowac ja sosem ze zmieszanych musztardy i
dzemu. Posypac serem.
Brzegi ciasta posmarowac jajkiem i do pieca.
Piec do zrumienienia w temp. 180C w nagrzanym piekarniku (min 10 min).
Dobre sa szynki suszone (westwalska, parmenska).
Jak mi sie chce i mam czas to kroje ciasto i robie malutkie buleczki.
Pasuje sos pomidorowy (ketchup).
Ostatnią edycję dokonał moderator: