- Sty 6, 2007
- 4,044
- 0
- 0
200g mleka kokosowego
150g cukru
15 ml smietany kremowki
2 jajka+ 1 zoltko
100g wiorkow kokosowych
Smarujemy male foremki do budyniu (lub jedna wieksza) maslem.
W garnku podgrzewamy mleko kokosowe z cukrem, az do rozpuszczenia cukru.
W misce mieszamy jajka ze smietana i dodajemy po trochu mleko kokosowe z cukrem, ciagle mieszajac (mozna lekko ubijac mikserem).
Wkladamy przygotowana mase budyniowa do formy i wkladamy do piekarnika nagrzanego do 100 C na okolo 3 godziny, metoda pieczenia w kapieli wodnej – czyli wkladamy do innej formy wypelnionej woda tak, by woda siegala do ¾ wysokosci formy z budyniem.
Ostygniety budyn wyjmujemy, przechowujemy w lodowce. Przed podaniem obsypujemy dobrze wiorkami kokosowymi.
150g cukru
15 ml smietany kremowki
2 jajka+ 1 zoltko
100g wiorkow kokosowych
Smarujemy male foremki do budyniu (lub jedna wieksza) maslem.
W garnku podgrzewamy mleko kokosowe z cukrem, az do rozpuszczenia cukru.
W misce mieszamy jajka ze smietana i dodajemy po trochu mleko kokosowe z cukrem, ciagle mieszajac (mozna lekko ubijac mikserem).
Wkladamy przygotowana mase budyniowa do formy i wkladamy do piekarnika nagrzanego do 100 C na okolo 3 godziny, metoda pieczenia w kapieli wodnej – czyli wkladamy do innej formy wypelnionej woda tak, by woda siegala do ¾ wysokosci formy z budyniem.
Ostygniety budyn wyjmujemy, przechowujemy w lodowce. Przed podaniem obsypujemy dobrze wiorkami kokosowymi.
Ostatnią edycję dokonał moderator: