kawazmlekiem @ 17 Apr 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1518181ciasto okazało się strasznie rzadkie, musiałam dodać co najmniej 150 g mąki i ciągle odnoszę wrażenie, że jest ciut za rzadkie.A mnie dziś wyszło wyjątkowo zwięzłe, aż się boję, czy nie za bardzo. Rośnie teraz w formach, niedługo będę wstawiać do pieca.
Kawo, robiłaś z całej, czy z pół porcji?
Może odruchowo wlałaś za dużo mleka czy innej mokrej ingrediencji?
Bo ja piekłam z połowy i niemal w ostatniej chwili poprawiłam sobie w wydrukowanym opisie, by zmniejszyć ilość składników, bo już trzymałam w ręku zbyt dużą ilość mleka.
Joanna @ 19 Apr 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1518410Kawo, robiłaś z całej, czy z pół porcji?
Może odruchowo wlałaś za dużo mleka czy innej mokrej ingrediencji?
Bo ja piekłam z połowy i niemal w ostatniej chwili poprawiłam sobie w wydrukowanym opisie, by zmniejszyć ilość składników, bo już trzymałam w ręku zbyt dużą ilość mleka.Robiłam z całej porcji i bardzo uważnie sprawdzałam ilość składników, żeby niczego nie popsuć. Ciekawa jestem, dlaczego mi się tak porobiło. Czy te nadaktywne drożdże mogły być winne?
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia