tatter @ 19 Jan 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=807746Syso...dopiero teraz dojrzalam...tak! To wlasnie ta maka (choc kwiatkow w niej nie ma hihihihihihi)...ciekawa jestem czy pieklas?tatter, no wlasnie nie pieklam, bo zapytalam i zapomnialamDzieki za odpowiedz, bo mi przypomnialas i chyba nastawie na jutro. Z tej maki jeszcze nic nie pieklam, wczesniej jej nie kupowalam i z checia wyprobuje. Ostatnio chorowalismy troszke i mialam dzieci w domu, wiec wstyd sie przyznac, ale pojadalismy tosty z bialego Hovisa, zreszta mojego ulubionego, jesli chodzi o kupne, a tutejsze tostowe chlebki sa dobre, a zwlaszcza te grubasne kromki
tatter @ 21 Jan 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=808427Bea to na 100% Ruchmehl, u nas tez juz dostepna (na szczescie)choc raz mam dokladnie to co potrzeba do przepisu, bo nadal mam problem z tym, ktorej z dostepnych tu mak powinnam uzywac...
tatter @ 20 Jan 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=808427Syso...to swietnie! Czekam na zdjecie wypieku
Jakas 1/8 lyzeczki (tych z Doves Organic)Pieklam juz dwa razy, wlasnie zjadlam 2 kromki w postaci grzanki, pyszne. Nawewt moj synus stwierdzil, ze lepsze niz biale tosty. Pierwszym razem sypnelam po szczypcie drozdzy, a drugim tez tak mniej wiecej, bo zgubila mi sie miareczka1/8. Zdjecie dolacze jak tylko bede miala chwilke. tatter, dzieki za kolejny swietny przepis
No i jeszcze na plud dla tego chlebka. Taka jestem dziwna, ze nie specjalnie lubie wypieki z maki pszennej razowej, kocham razowce, ale zytnie, nie wiem, jakos mi tak zawsze ten chleb siedzi w przelyku, z pszennej mam na mysli, ale z teja szwajcarskiej maki bardzo mi smakuje. Zatem mam teraz powod, zeby zamowic jej wiecej.
Tatter, a tak na marginesie tu wpisze... czy pieklas z Sunflower and wheat flour z Shipton M? Ja pieklam zwykly chleb z pol kilo maki i dodalam pare lyzek zakwasu, wyszedl znakomity, aromatyczny i bardzo mieciutki, o!
Syso...po takim opisie - marze, zeby zobaczyc Twoje Basler bochenki.
Pieklam ze wspomnnianej maki...bardzo ja lubie. Powiem Ci , ze niezmiernie czesto do zwyklych wypiekow pszennych z drozdzami dodaje pare lyzek zakwasu (ostatnio pieklam zwykle bagietki, ale dodalam nieco mniej wody i 4 lyzki zakwasu zytniego razowego i mniej drozdzy ...wyrastalam dluzej rowniez, skladajc ciasto z 2 razy, w sumie chyba z 3 godziny - bagietki byly nieopisanym sukcesem!). W przyszlym tygodniu rowniez musze zlozyc zamowienie...
tatter @ 19 Jan 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=807746Syso...dopiero teraz dojrzalam...tak! To wlasnie ta maka (choc kwiatkow w niej nie ma hihihihihihi)...ciekawa jestem czy pieklas?Dzisiaj znowu nastawiam i zobaczylam wlasnie swojego kwiatka, ale juz poprawiony
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia