- Lis 28, 2005
- 32,381
- 3,662
- 113
Pajęczyna z karmelu
Przepis Rafała Włudyki z książki "Desery wykwintne a nawet wyrafinowane"
cukier kryształ 200 g
glukoza 50 g
woda 70 g
Wszystkie składniki połączyć w naczyniu i zagotować do temperatury 155 stopni. Po zdjęciu z ognia naczynie schłodzić w zimnej wodzie przez 30 sekund. Pajęczynę formować z karmelu za pomocą widelca.
Przepis Rafała Włudyki z książki "Desery wykwintne a nawet wyrafinowane"
cukier kryształ 200 g
glukoza 50 g
woda 70 g
Wszystkie składniki połączyć w naczyniu i zagotować do temperatury 155 stopni. Po zdjęciu z ognia naczynie schłodzić w zimnej wodzie przez 30 sekund. Pajęczynę formować z karmelu za pomocą widelca.
Ostatnią edycję dokonał moderator: