75 dkg mrożonych filetów z mintaja, 2 cytryny i sok z cytryny, tymianek, sól, pieprz
Rybę umyć i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, natrzeć tymiankiem i odstawić na pół godziny. Umyte cytryny pokroić w plasterki. Na dnie żaroodpornego naczynia, wysmarowanego olejem, ułożyć warstwę plasterków cytryny. Na nich ułożyc rybę, oprószyc solą i pieprzem, skropić paroma kroplami oleju. Przykryć pozostałymi plasterkami cytryny. Wierzch również skropić olejem. Rybę zapiekać w temp. 220 stopni przez 30 min.
Podawać z surówką i pieczonymi ziemniaczkami.
Rybę umyć i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, natrzeć tymiankiem i odstawić na pół godziny. Umyte cytryny pokroić w plasterki. Na dnie żaroodpornego naczynia, wysmarowanego olejem, ułożyć warstwę plasterków cytryny. Na nich ułożyc rybę, oprószyc solą i pieprzem, skropić paroma kroplami oleju. Przykryć pozostałymi plasterkami cytryny. Wierzch również skropić olejem. Rybę zapiekać w temp. 220 stopni przez 30 min.
Podawać z surówką i pieczonymi ziemniaczkami.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: