Mintaj pieczony z cytryną*

Layla

Member
Kwi 20, 2005
2,869
1
0
75 dkg mrożonych filetów z mintaja, 2 cytryny i sok z cytryny, tymianek, sól, pieprz


Rybę umyć i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, natrzeć tymiankiem i odstawić na pół godziny. Umyte cytryny pokroić w plasterki. Na dnie żaroodpornego naczynia, wysmarowanego olejem, ułożyć warstwę plasterków cytryny. Na nich ułożyc rybę, oprószyc solą i pieprzem, skropić paroma kroplami oleju. Przykryć pozostałymi plasterkami cytryny. Wierzch również skropić olejem. Rybę zapiekać w temp. 220 stopni przez 30 min.
Podawać z surówką i pieczonymi ziemniaczkami.
 

Załączniki

  • zdjecie.jpg
    zdjecie.jpg
    8.6 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

villanelle

Member
Sty 29, 2006
1,286
0
0
Czy ta rybka wychodzi taka bardzo cytrynowa tzn. czy smak cytryny jest w niej bardzo wyczuwalny, a może nawet dominujący? No nie wiem, jak o to zapytać
gruebel_2.gif
 

Layla

Member
Kwi 20, 2005
2,869
1
0
Ostatnią edycję dokonał moderator: