Pasta z makreli, sera i jajek

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
Robilam ja wieki, a teraz wieki nie robie, ze wzgledu na kuchnie bezmleczna.

makrela wedzona (cale, ale ja wole bez glowy
zahnlos.gif
)
4 jaja na twardo
1/2 do 3/4 szkl tartego sera zoltego
cebula
majonez
pieprz, ewentualnie sol (uwazac, bo i ryba i majonez i ser sa slone)

Cebule drobno pokroic i wszystko razem wymieszac.
Dla lepszego wygladu mozna zastapic dymka.
Mozna tez dac groszek jesli wyglada, ze nie starczy dla nasycenia wszystkich glodomorow.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
Jak pracowalam w nieduzej firmie zawsze taka robilam na wielkanocne "jajeczko", bo z takich lepszo-drozszych salatek jest.
 

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
Ja zrobiłam ją z trawala. Pierwszy raz kupiłam tę wędzona rybę. Zresztą pod żadną inną postacią jej nie widziałam. Jest długości średniej makreli, dwa razy od niej szersza i grubsza, mięso miękkie, mało słone, dość mdła w smaku. Natomiast w paście sprawdziła sie doskonale. Dziekuję Ci kermidt za przepis, bo już miałam się z nią pożegnać bez jedzenia. Uratowałaś i rybę, i mnie.
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
Dzieki nikka, poprawilam. I polecam.