IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

 
Reply to this topicStart new topic
> Krolik duszony w winie
A.S.
post 3 Apr 2007, 14:23
Post #1


szef kuchni
********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 4.044
Dołączył: 6-January 07
Użytkownik nr: 2.980



Skladniki:
mieso z krolika (1)
wino (lepiej czerwone)
kilka zabkow czosnku
przyprawy: sol, pieprz, papryka czerwona slodka
oliwa z oliwek
kawalek dobrej wedzonej kielbasy, lub innej wedliny

Wykorzystalam mieso z polowy krolika, tzn. czesc tylna. Mieso podzielilam, nasolilam, dodalam pieprz, sporo czerwonej papryki i zalalam szklanka wina. Nastepnego dnia wyjelam mieso, lekko osuszylam, zachowujac marynate. Podsmazylam na oliwie, dodajac pod koniec posiekany czosnek. Zalalam marynata i dusilam na malym ogniu okolo 45 minut, w miedzyczasie dodalam kielbase pokrojona w kostke, szczypte cukru. W miare duszenia mozna dodac wedlug gustu wiecej wina, przypraw, ewentualnie bardziej odparowac, w zaleznosci od tego jaki chcemy uzyskac sos.
Podalam z gotowanymi w mundurkach mlodymi ziemniakami (obranymi oczywiscie).
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



Wersja Lo-Fi Datenschutzerklärung |  Impressum |  Aktualny czas: 22nd July 2019 - 21:44