Paluszki do piwa

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
opakowanie ciasta francuskiego
jajko
2 łyżki śmietany
sól, kminek, mak, papryka słodka, pikantna....na co mamy ochotę
icon_mrgreen.gif


Ciasto rozmrozić i pokroić radelkiem na paski szerokości ok 1 cm. Jajko rozbełtać ze śmietaną i posmarować każdy paseczek ciasta. Posypać czym lubimy
lecker.gif
Każdego paluszka zwinąć wokół własnej osi. Piec w 180 st do zrumienienia.

Najlepiej smakują z piwskiem
ccyb.gif


francuskie_paluszki.JPG
 

Załączniki

  • francuskie_paluszki.JPG
    francuskie_paluszki.JPG
    135.9 KB · Wyświetleń: 5

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Jutro zrobie. Tylko nie wiem czym posypię
gruebel_2.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0