Pesto szparagowe

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
PESTO SZPARAGOWE
http://violamelanzana.blogspot.com/2006/05...paragi-con.html
300 g zielonych szparagow
sok z polowy cytryny
50 g startego sera typu grana / ja uzylam grana padano, ale moze pyc i parmigiano reggiano /
20 g orzeszkow piniowych
odrobina startej galki muszkatolowej
5 lyzek oliwy extravergine
szczypta soli
- szparagi ugotowac w osolonej wodzie / 6 minut /, odcedzic, ostudzic, odciac wierzcholki / mozna je potem dodac np. do makaronu /, pokroic na kawalki
- zmiksowac szparagi razem z sokiem z cutryny, serem, starta galka muszkatolowa / nie przesadzic z jej iloscia! /, oliwa i szczypta soli
- dodajac pesto do makaronu nalezy wymieszac je z 1 lyzka wody, w ktorej sie gotowal / pesto latwiej polaczy sie z makaronem /
 

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
Jeszcze zdjecie:

Cucina_068.jpg
 

Załączniki

  • Cucina_068.jpg
    Cucina_068.jpg
    71.2 KB · Wyświetleń: 2

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Linn @ 19 Apr 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=490032Szparagi tanie nie sa, to fakt. A robilas to z cukinii?
Jeszcze nie. Ale skoro dziewczyny mówia, że cukinia z Lidla o tej porze zjadliwa, to chyba zakupię
icon_wink.gif


P.S. U mnie dopiero niedawno zasiana ;-(
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: