- Lis 26, 2006
- 9,691
- 0
- 36
Pierś z kurczaka
Puszka zielonego groszku
Ananas z puszki
Kilka łyżek majonezu
Curry
Pierś z kurczaka gotujemy w bulionie (ja czasem odlewam sobie troszkę rosołu i w tym gotuję pierś, a czasem w rosołku ze słoiczka). Po ugotowaniu kroimy w drobniutkę kosteczkę. Bierzemy ananasa, wyjmujemy parę plasterków, osączamy i kroimy w kostkę... Pokrojonego kurczaka i ananasa musi być mniej więcej tyle samo. Groszek osączamy z zalewy. Kurczaka i ananasa wrzucamy do miseczki, dodajemy do tego groszek (ja dodaję tak na oko... tzn. żeby było widać ten groszek, ale żeby nie było zbyt zielono). W małej miseczce mieszamy parę łyżek majonezu (ze 3-4) z curry. Musi z tego powstać taki lekko żółty majonezowy sos. Tutaj też należy dodawać do własnego smaku... ja lubię gdy jest sporo tego curry i rzeczywiście czuć jego smak. Dodajemy majonezowy sos do kurczaka, ananasa i groszku... mieszamy.
Źródło: koleżanka mojej mamy
Smacznego
Puszka zielonego groszku
Ananas z puszki
Kilka łyżek majonezu
Curry
Pierś z kurczaka gotujemy w bulionie (ja czasem odlewam sobie troszkę rosołu i w tym gotuję pierś, a czasem w rosołku ze słoiczka). Po ugotowaniu kroimy w drobniutkę kosteczkę. Bierzemy ananasa, wyjmujemy parę plasterków, osączamy i kroimy w kostkę... Pokrojonego kurczaka i ananasa musi być mniej więcej tyle samo. Groszek osączamy z zalewy. Kurczaka i ananasa wrzucamy do miseczki, dodajemy do tego groszek (ja dodaję tak na oko... tzn. żeby było widać ten groszek, ale żeby nie było zbyt zielono). W małej miseczce mieszamy parę łyżek majonezu (ze 3-4) z curry. Musi z tego powstać taki lekko żółty majonezowy sos. Tutaj też należy dodawać do własnego smaku... ja lubię gdy jest sporo tego curry i rzeczywiście czuć jego smak. Dodajemy majonezowy sos do kurczaka, ananasa i groszku... mieszamy.
Źródło: koleżanka mojej mamy
Smacznego
Ostatnią edycję dokonał moderator: