- Lut 1, 2006
- 786
- 0
- 0
sos żurawinowy ( dodatek do "gazety" spotkanie wielkanocne 2006r.)
słoiczek żurawiny
słoiczek dzemu ż czarnej porzeczki
2 dag tartego chrzanu
1 łyżka musztardy
30g wytrawnego czerwonego wina
20 dag kandyzowanej skórki pomarańczowej
otarta skórka z jednej cytryny
przyprawy: pieprz biały, papryka ostra i słodka, sól
a robimy tak:
żurawine i dzem miksujemy na jednolitą mase, dodajemy odciśniety chrzan, musztare, wino i drobno posiekaną skórke z pomarańczy. Doprawiamy całosć przyprawami i skórka z cytryny
słoiczek żurawiny
słoiczek dzemu ż czarnej porzeczki
2 dag tartego chrzanu
1 łyżka musztardy
30g wytrawnego czerwonego wina
20 dag kandyzowanej skórki pomarańczowej
otarta skórka z jednej cytryny
przyprawy: pieprz biały, papryka ostra i słodka, sól
a robimy tak:
żurawine i dzem miksujemy na jednolitą mase, dodajemy odciśniety chrzan, musztare, wino i drobno posiekaną skórke z pomarańczy. Doprawiamy całosć przyprawami i skórka z cytryny



Ostatnią edycję dokonał moderator: