PŁATKI RÓZY W CUKRZE
Składniki:
Róże – płatki (może być cała)
Białko
Miałki cukier ale nie puder
Przyrządzanie:
Płatki muszą być zdrowe, bez plamek – delikatnie je oderwać. Lekko ubić pianę tak aby była spieniona ale nie sztywna. Cukier wsypać do naczynia. Na kartce papieru delikatnie przytrzymaj płatek róży koniuszkiem palca, a drugą ręką pomaluj obie strony płatka pędzelkiem zmoczonym w białku. Zmoczony płatek umieść w miseczce z cukrem i obsyp go delikatnie cukrem. Zostaw płatek w naczyniu na kilka minut, tak żeby białko dobrze wchłonęło cukier. Na drucianej podstawce rozłóż ręcznik papierowy. Delikatnie przełóż płatki z naczynia na podstawek i pozostaw w chłodnym miejscu nawet na całą noc.
Znalazłam kiedys w sieci. Nie zapisałam kto podał przepis.
Składniki:
Róże – płatki (może być cała)
Białko
Miałki cukier ale nie puder
Przyrządzanie:
Płatki muszą być zdrowe, bez plamek – delikatnie je oderwać. Lekko ubić pianę tak aby była spieniona ale nie sztywna. Cukier wsypać do naczynia. Na kartce papieru delikatnie przytrzymaj płatek róży koniuszkiem palca, a drugą ręką pomaluj obie strony płatka pędzelkiem zmoczonym w białku. Zmoczony płatek umieść w miseczce z cukrem i obsyp go delikatnie cukrem. Zostaw płatek w naczyniu na kilka minut, tak żeby białko dobrze wchłonęło cukier. Na drucianej podstawce rozłóż ręcznik papierowy. Delikatnie przełóż płatki z naczynia na podstawek i pozostaw w chłodnym miejscu nawet na całą noc.
Znalazłam kiedys w sieci. Nie zapisałam kto podał przepis.