Płatki róży w cukrze

Marcelina

Member
Wrz 16, 2004
1,714
0
0
PŁATKI RÓZY W CUKRZE

Składniki:

Róże – płatki (może być cała)

Białko
Miałki cukier ale nie puder

Przyrządzanie:
Płatki muszą być zdrowe, bez plamek – delikatnie je oderwać. Lekko ubić pianę tak aby była spieniona ale nie sztywna. Cukier wsypać do naczynia. Na kartce papieru delikatnie przytrzymaj płatek róży koniuszkiem palca, a drugą ręką pomaluj obie strony płatka pędzelkiem zmoczonym w białku. Zmoczony płatek umieść w miseczce z cukrem i obsyp go delikatnie cukrem. Zostaw płatek w naczyniu na kilka minut, tak żeby białko dobrze wchłonęło cukier. Na drucianej podstawce rozłóż ręcznik papierowy. Delikatnie przełóż płatki z naczynia na podstawek i pozostaw w chłodnym miejscu nawet na całą noc.

Znalazłam kiedys w sieci. Nie zapisałam kto podał przepis.
 

m.agga

Member
Lis 7, 2008
97
0
0
A jak tak kiedyś zrobiłam bratki polne.... cudownie wyglądały na śmietanowym torcie
lecker.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: