Karkowka szwagra
ok 1kg karkowki pokrojonej w plastry
75dkg pieczarek
ok4-5 cebul
30dkg ogorkow kiszonych
1szklanka soku z kiszonych ogorkow.
2-3łyzki ketchupu
tluszcz do rumienienia
sol , pieprz , papryka
1Karkowke lekko rozbijamy , lekko rumienimy na patelni i ukladamy w brytfanie.
2.zasypujemy to pieczarka pokrojona w plastry -duze oraz bebulka w piórka
3.kolejna warstwa to ogorki w kostke.
4.jesli mamy duzo tej karkowki a brytfanna mala to powtarzamy cykl i kazda z warstw po solic lub po pieprzyc...
Ketchup rozprowadzamy w soku z ogorkow.Polewamy tym miesko i uzypelniamy woda.. tak by bylo +/- tego 3,4 brytwanki ..
Zamykamy i wstawiamy do piekarnika..
Osobiscie pieke ok 45-50minut w temp.200c
Podawac z ziemniaczkami ale i pieczywem .Dobrze smakuje z sosem czosnkowy.
ok 1kg karkowki pokrojonej w plastry
75dkg pieczarek
ok4-5 cebul
30dkg ogorkow kiszonych
1szklanka soku z kiszonych ogorkow.
2-3łyzki ketchupu
tluszcz do rumienienia
sol , pieprz , papryka
1Karkowke lekko rozbijamy , lekko rumienimy na patelni i ukladamy w brytfanie.
2.zasypujemy to pieczarka pokrojona w plastry -duze oraz bebulka w piórka
3.kolejna warstwa to ogorki w kostke.
4.jesli mamy duzo tej karkowki a brytfanna mala to powtarzamy cykl i kazda z warstw po solic lub po pieprzyc...
Ketchup rozprowadzamy w soku z ogorkow.Polewamy tym miesko i uzypelniamy woda.. tak by bylo +/- tego 3,4 brytwanki ..
Zamykamy i wstawiamy do piekarnika..
Osobiscie pieke ok 45-50minut w temp.200c
Podawac z ziemniaczkami ale i pieczywem .Dobrze smakuje z sosem czosnkowy.
Ostatnią edycję dokonał moderator: