Karkowka Szwagra*

tosina

Member
Kwi 11, 2007
20
0
0
Karkowka szwagra
ok 1kg karkowki pokrojonej w plastry
75dkg pieczarek
ok4-5 cebul
30dkg ogorkow kiszonych
1szklanka soku z kiszonych ogorkow.
2-3łyzki ketchupu
tluszcz do rumienienia
sol , pieprz , papryka

1Karkowke lekko rozbijamy , lekko rumienimy na patelni i ukladamy w brytfanie.
2.zasypujemy to pieczarka pokrojona w plastry -duze oraz bebulka w piórka
3.kolejna warstwa to ogorki w kostke.
4.jesli mamy duzo tej karkowki a brytfanna mala to powtarzamy cykl i kazda z warstw po solic lub po pieprzyc...


Ketchup rozprowadzamy w soku z ogorkow.Polewamy tym miesko i uzypelniamy woda.. tak by bylo +/- tego 3,4 brytwanki ..
Zamykamy i wstawiamy do piekarnika..

Osobiscie pieke ok 45-50minut w temp.200c

Podawac z ziemniaczkami ale i pieczywem .Dobrze smakuje z sosem czosnkowy.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
tosina @ 17 Apr 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=488784Polewamy tym miesko i uzypelniamy woda.. tak by bylo +/- tego 3,4 brytwanki ..
gruebel_2.gif
Chodzi oczywiscie o 3/4 brytfanki
zahnlos.gif
?