składniki
dzika kawał,
trzy ząbki czosnku zakładając że ten kawał ma ok. 2 kg,
dwie szklanki czerwonego wyrawnego wina,
pieprz,
oliwa
sól
sposób przygotowania
dzika osolić, opieprzyć, natrzeć miazgą z czosnku, zalać winem wymieszanym ze szklanka oliwy i dac sobie spokój na noc cała. Przelac wszystko do naczynia żarodopornego podlac wodą i oliwa jak potrzeba(płynu ma byc tak do 1/2 mięcha), piec w piekarnku nagrzanym do 200stopni ze dwie godziny na bide....podlewac co jakiś czas sosem.
dzika kawał,
trzy ząbki czosnku zakładając że ten kawał ma ok. 2 kg,
dwie szklanki czerwonego wyrawnego wina,
pieprz,
oliwa
sól
sposób przygotowania
dzika osolić, opieprzyć, natrzeć miazgą z czosnku, zalać winem wymieszanym ze szklanka oliwy i dac sobie spokój na noc cała. Przelac wszystko do naczynia żarodopornego podlac wodą i oliwa jak potrzeba(płynu ma byc tak do 1/2 mięcha), piec w piekarnku nagrzanym do 200stopni ze dwie godziny na bide....podlewac co jakiś czas sosem.
Ostatnią edycję dokonał moderator: