- Paź 30, 2006
- 364
- 0
- 0
na bardzo odświętny obiad
przepis pochodzi z gazety Marie Claire 12/2005
na 4 osoby
4 piersi z kurcaka
1 średnia cebula
100 g miękkiego masła
6 łyżek miodu wielokwiatowego
15 dkg orzechów włoskich -posiekanych
sól, pieprz
4 kawałaki folli aluminiowej posmarowanych masłem
1. Na patelni roztopić 50 g masła i zeszklić na nim cebulę, dodać orzechy
i podsmażać 5 min
2. Zdjąć farsz z ognia,dodać 2 łyżki miodu i resztę masła ,wymieszać i odstawić
3. Rozbić piersi, posolić nałożyc lekko przestudzony farsz, zwinąć w roladki, można
a raczej trzeba pomóc sobie wykałaczkami
4. Przełożyć roladki na przygotowane kawałki folli, posmarować miodem,zawinąć
i wstawić do piekarnika na ok 40 min w temperaturze 200 stopni
5. Po upływie tego czasu rozwiąć folie, posmarować miodem,można dodać jeszcze troszeczkę masła i piec kolejne 15 min
podawać koniecznie z żurawiną dla przełamania słodkości
przepis pochodzi z gazety Marie Claire 12/2005
na 4 osoby
4 piersi z kurcaka
1 średnia cebula
100 g miękkiego masła
6 łyżek miodu wielokwiatowego
15 dkg orzechów włoskich -posiekanych
sól, pieprz
4 kawałaki folli aluminiowej posmarowanych masłem
1. Na patelni roztopić 50 g masła i zeszklić na nim cebulę, dodać orzechy
i podsmażać 5 min
2. Zdjąć farsz z ognia,dodać 2 łyżki miodu i resztę masła ,wymieszać i odstawić
3. Rozbić piersi, posolić nałożyc lekko przestudzony farsz, zwinąć w roladki, można
a raczej trzeba pomóc sobie wykałaczkami
4. Przełożyć roladki na przygotowane kawałki folli, posmarować miodem,zawinąć
i wstawić do piekarnika na ok 40 min w temperaturze 200 stopni
5. Po upływie tego czasu rozwiąć folie, posmarować miodem,można dodać jeszcze troszeczkę masła i piec kolejne 15 min
podawać koniecznie z żurawiną dla przełamania słodkości
Ostatnią edycję dokonał moderator: