IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

4 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> rewelacyjny pasztet z selera
gabrujelka
post 22 Apr 2007, 21:19
Post #1





Grupa: Brązowy użytkownik
Postów: 12
Dołączył: 19-December 05
Użytkownik nr: 1.133



znalazłam ten przepis w ubiegłym roku na forum smaczny.pl i od tamtej pory stale gości on na naszym stole. moim zdaniem pasztet jest rewelacyjny w smaku i prosty w wykonaniu. gorąco polecam icon_smile.gif
przepis autorstwa ali:

1 kg selera
2 duże cebule
1 margaryna "Palma"
3-4 ząbki czosnku
1 szklanka wody
1 szklanka bułki tartej
6 jaj
2 kostki bulionu grzybowego
sól, pieprz

Seler i cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać wodę, przyprawy, rozdrobniony czosnek i margarynę, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu 1 godz. Ostudzić. Do zimnej masy dodać jajka i bułkę tartą, dobrze wyrobić. Foremkę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, nałożyć masę i piec 1,5 godz. w temp.180-190 stop.

Pasztet jest wyśmienity. Z podanego przepisu wychodzą 2 foremki dł. po 20-25 cm.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Akulka
post 22 Apr 2007, 21:28
Post #2


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 29.115
Dołączył: 28-December 05
Użytkownik nr: 1.177



I jakie zdrowe to musi być. Seler rozpuszcza sole zgromadzone w stawach i żyłach, likwiduje uciążliwe zaparcia, jest kopalnią witamin i pomaga w .... odchudzaniu icon_mrgreen.gif
Jadłam kotlety selerowe, lubię surówki, na pasztet nie trzeba mnie namawiać daumen.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alik
post 23 Apr 2007, 14:13
Post #3


pomoc kuchenna
**

Grupa: Srebrny użytkownik
Postów: 293
Dołączył: 15-June 05
Skąd: płd-wsch
Użytkownik nr: 576



Potwierdzam, jest pyszny, wcale nie poznać że jest z selera, a wiem bo .......to ja jestem autorką tego przepisu.
Dobrze, że go tu zamieściłaś. Pozdrawiam!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Caritka
post 23 Apr 2007, 15:13
Post #4


kucharz 3 gwiazdek
************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 10.541
Dołączył: 14-March 05
Użytkownik nr: 409



Ooo, tez moge potwierdzic, bo kieeeeedys icon_wink.gif sobie ten przepis skopiowalam.- nie ze strony, ktora podala Gabrujelka..-tylko z innej.. icon_wink.gif
- Alik- ciesze sie, ze jestes z nami icon_wink.gif
Nie tak dawno temu robilam i okazal sie pycha...
Zamiast bulionu grzybowego, dalam pieczarki podsmazone z cebula, a forme wylozylam papierem.. icon_wink.gif
Aha, i cos mi sie przypomina, ze nastepnym razem mam dac troche mniej jajek icon_mrgreen.gif
Ale i tak wyszedl bardzo smaczny i wcale nie czuc na seler icon_biggrin.gif
Nawet mam zdjecie icon_wink.gif

Załączony plik  pasztetzselera__1_.JPG ( 85.28K ) Suma pobrań: 13


Alik-nie mialam wczesniej okazji podziekowac Ci za ten przepis- wiec robie to teraz icon_wink.gif Dziekuje bussi.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gabrujelka
post 23 Apr 2007, 15:54
Post #5





Grupa: Brązowy użytkownik
Postów: 12
Dołączył: 19-December 05
Użytkownik nr: 1.133



Alik nie wiedziałam, że to Twój przepis i dlatego go podałam - mam nadzieję, że się nie pogniewasz icon_redface.gif a za przepis baaardzo dziękuję bo jest rewelacyjny bussi.gif pozdrawiam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Akulka
post 24 Apr 2007, 09:49
Post #6


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 29.115
Dołączył: 28-December 05
Użytkownik nr: 1.177



Caritko, na pierwszy rzut oka, nie powiedziałabym, ze jest bezmiesny icon_eek.gif mniam.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Caritka
post 24 Apr 2007, 14:10
Post #7


kucharz 3 gwiazdek
************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 10.541
Dołączył: 14-March 05
Użytkownik nr: 409



icon_biggrin.gif No, nawet w rzeczywistosci nie bylo poznac z czego wlasciwie ten pasztet jest icon_biggrin.gif
A smak na prawde mnie milo zaskoczyl...
Mialam troche obaw przed zrobieniem, bo bylam pewna, ze jednak seler swoim aromatem przebije wszystko- jednak nie...
Wyszlo super i wiem, ze bede go robic nie raz... icon_biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AgusiaSz
post 24 Apr 2007, 14:27
Post #8


kucharz-zawodowiec
**********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 7.302
Dołączył: 3-May 06
Skąd: Radom/Warszawa
Użytkownik nr: 1.705



pasztet z selera mniam.gif to może być ciekawe icon_mrgreen.gif zrobię po kryjomu i zobaczymy czy ktoś się zorientuje, że z selera fiesgrins.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Caritka
post 24 Apr 2007, 14:41
Post #9


kucharz 3 gwiazdek
************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 10.541
Dołączył: 14-March 05
Użytkownik nr: 409



Podejrzewam, ze nikt nie zgadnie, Agusiu icon_wink.gif - chyba, ze zostawisz jakies pozostalosci po selerze i beda je widziec icon_wink.gif icon_mrgreen.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AgusiaSz
post 24 Apr 2007, 14:47
Post #10


kucharz-zawodowiec
**********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 7.302
Dołączył: 3-May 06
Skąd: Radom/Warszawa
Użytkownik nr: 1.705



CYTAT(Caritka @ 24 Apr 2007, 15:41 ) *
Podejrzewam, ze nikt nie zgadnie, Agusiu icon_wink.gif - chyba, ze zostawisz jakies pozostalosci po selerze i beda je widziec icon_wink.gif icon_mrgreen.gif

to super icon_mrgreen.gif powiem im jak już zjedzą fiesgrins.gif icon_lol.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alik
post 24 Apr 2007, 18:05
Post #11


pomoc kuchenna
**

Grupa: Srebrny użytkownik
Postów: 293
Dołączył: 15-June 05
Skąd: płd-wsch
Użytkownik nr: 576



CYTAT(gabrujelka @ 23 Apr 2007, 16:54 ) *
Alik nie wiedziałam, że to Twój przepis i dlatego go podałam - mam nadzieję, że się nie pogniewasz icon_redface.gif a za przepis baaardzo dziękuję bo jest rewelacyjny bussi.gif pozdrawiam



Nie ma sprawy, przecież napisałam wyżej że dobrze się stało, że go zamieściłaś. Pozdrawiam!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alik
post 24 Apr 2007, 18:10
Post #12


pomoc kuchenna
**

Grupa: Srebrny użytkownik
Postów: 293
Dołączył: 15-June 05
Skąd: płd-wsch
Użytkownik nr: 576



P.S. to wprawdzie nie na temat, ale może mnie ktoś oświecić co to za trójkąciki przy mnie figurują? jakieś ostrzeżenie dostałam czy co? nikt czegoś takiego nie ma. Proszę, wyjaśnijcie mi o co chodzi, bo już się z lekka zdenerwowałam, przeskrobałam coś?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alik
post 24 Apr 2007, 18:29
Post #13


pomoc kuchenna
**

Grupa: Srebrny użytkownik
Postów: 293
Dołączył: 15-June 05
Skąd: płd-wsch
Użytkownik nr: 576



O, kamień z serca... już sama znalazłam odpowiedź w dz. technicznym. Nie wiedziałam, że każdy chyba widzi tylko siebie i ważne, że mam 0 /ostzeżeń/. Kurczę, czemu zobaczyłam to dopiero teraz? jestem aż tak roztrzepana? czy może aż tak ślepa?
Ale wszystko dobre co się dobrze kończy.
Pozdrawiam wszystkich w tym szczególnie "starych" znajomych. Też mi miło Was tu spotykać
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ela2225
post 4 May 2007, 06:47
Post #14


kucharz-zawodowiec
**********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 6.010
Dołączył: 28-January 06
Skąd: Warmia i Mazury
Użytkownik nr: 1.298



CYTAT(AgusiaSz @ 24 Apr 2007, 15:27 ) *
pasztet z selera mniam.gif to może być ciekawe icon_mrgreen.gif zrobię po kryjomu i zobaczymy czy ktoś się zorientuje, że z selera fiesgrins.gif


Ciekawe czy mój mąż pozna bo jak by wiedział to by pewnie nie jadł icon_wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hichotka
post 4 May 2007, 07:05
Post #15


kucharz 3 gwiazdek
************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 11.323
Dołączył: 8-February 05
Skąd: Peru
Użytkownik nr: 298



no to teraz czas na mnie z tym pasztetem daumen.gif jutro zrobię i wkleję fotki daumen.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hichotka
post 6 May 2007, 14:15
Post #16


kucharz 3 gwiazdek
************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 11.323
Dołączył: 8-February 05
Skąd: Peru
Użytkownik nr: 298



A to mój pasztet. Smakuje mi bardzo lecker.gif Za to mojej mięsożernej Julii nie smakuje i za nic nie mogę jej wcisnąc że to mięsko icon_mrgreen.gif
Ale polecam wszystkim bo jest pyszny.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Caritka
post 6 May 2007, 14:22
Post #17


kucharz 3 gwiazdek
************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 10.541
Dołączył: 14-March 05
Użytkownik nr: 409



Ooo-Hichotko- wyszedl Ci sliczny icon_biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AgusiaSz
post 6 May 2007, 14:40
Post #18


kucharz-zawodowiec
**********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 7.302
Dołączył: 3-May 06
Skąd: Radom/Warszawa
Użytkownik nr: 1.705



ja zapomniałam zdać relację i podziękować za przepis anbetung.gif
zrobiłam po kryjomu jak rodzina pojechała do Wawy
jak wrócili nawet nie pytali co to icon_mrgreen.gif od razu założyli że pasztet mięsny, zjedli i komplemetowali icon_mrgreen.gif
nie przyznałam się jeszcze że to z selera Załączony plik  zubaw.gif ( 9.33K ) Suma pobrań: 9
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Caritka
post 6 May 2007, 15:04
Post #19


kucharz 3 gwiazdek
************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 10.541
Dołączył: 14-March 05
Użytkownik nr: 409



hehehe, Agusiu icon_biggrin.gif Fajnie icon_lol.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hichotka
post 6 May 2007, 17:50
Post #20


kucharz 3 gwiazdek
************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 11.323
Dołączył: 8-February 05
Skąd: Peru
Użytkownik nr: 298



CYTAT(Caritka @ 6 May 2007, 15:22 ) *
Ooo-Hichotko- wyszedl Ci sliczny icon_biggrin.gif



no i smaczny icon_smile.gif

ale nie robiłam go na margarynie tylko na maśle oraz bez kostek grzybowych tylko dałam kilka suszonych grzybków icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

4 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



Wersja Lo-Fi Datenschutzerklärung |  Impressum |  Aktualny czas: 8th December 2019 - 09:06